Grindeanu: „Protocolul administrativ cu PNŢCD şi PNL nu ţine seama de jocurile politice de la Bucureşti”

15Comentarii
Grindeanu: „Protocolul administrativ cu PNŢCD şi PNL nu ţine seama de jocurile politice de la Bucureşti”
Proaspeţii parlamentari ai PD-L Timiş sunt convinşi că o coaliţie PD-L – PSD la nivel central, pentru formarea guvernului, ar duce la schimbări şi în teritoriu, la nivelul conducerii Primăriei Timişoara şi a Consiliului Judeţean Timiş. Liderii PSD declară că protocolul administrativ cu PNŢCD şi PNL rămâne în picioare!

Pedeliştii se văd pe cai mari! Ei sunt convinşi că, în eventualitatea unei coaliţii PD-L – PSD pentru fomarea majorităţii guvernamentale, se vor produce schimbări majore la nivelul administraţiei locale. Că se vor schimba majorităţile în consiliile locale şi judeţene. În discuţie au fost puse deja postul de viceprimar al Timişoarei, ocupat de ţărănistul Adrian Orza, şi cel de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, deţinut de liberalul Liviu Borha, la care râvnesc unii din proaspeţii parlamentari ai PD-L Timiş: „În momentul în care la Bucureşti va exista o anumită majoritate, un anumit angajament, acesta se va transmite şi la nivel local, la nivelul consiliilor locale şi la nivelul consiliului judeţean. Eu sunt convins că, dacă se va încheia acest aranjament, vor exista prevederi clare pentru toate organizaţiile judeţene. Se vor revedea toate majorităţile, din toate localităţile Timişului. Aceasta este o regulă pe care toţi trebuie să o respecte, nu merge altfel”, ne-a declarat liderul PD-L Timiş, Dorel Borza, proaspăt senator.

Acord pe patru ani

Viceprimarul Sorin Grindeanu, liderul PSD Timişoara, dă însă asigurări că nu se va schimba nimic în ceea ce priveşte protocolul la nivel administrativ încheiat, după alegerile locale, între PSD şi Alianţa pentru Timiş, respectiv PNŢCD şi PNL: „Noi am semnat un protocol care are o valabilitate de patru ani. Este un acord administrativ cu obiective clare, care nu ţin seama de jocurile politice, nici de la Bucureşti, nici de la Bruxelles şi nici de la ONU! Avem nişte obiective pe care trebuie să le ducem la bun sfârşit în administraţie. Singurii care pot să ne judece vizavi de acest acord sunt timişorenii şi timişenii, după patru ani”, spune social-democratul Sorin Grindeanu. „Protocoalele locale sunt mai puţin importante decât cele naţionale”, consideră Borza.

Ciuhandu, cu… piramidoanele

Primarul Gheorghe Ciuhandu nu pare deloc îngrijorat: „Nu văd să apară niciun fel de modificări. Noi, aici, ne vedem de treaba noastră, în continuare. Nu înseamnă că, dacă strănută cineva la Bucureşti, trebuie să luăm şi noi piramidon aici. Astea sunt tâmpenii, sunt speculaţii… PD-L să-şi vadă de guvernarea lor, să o ducă pe maluri mai bune!”, ne-a declarat ţărănistul. Rămâne de văzut cum se vor finaliza negocierile între PD-L şi PSD la nivel central.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor