Grindeanu despre lipsa consilierilor PNL de la primul plen al CJ Timis: Aceste jocuri par copilaresti vizavi de interesul cetateanului

De Adrian Panduru
Grindeanu despre lipsa consilierilor PNL de la primul plen al CJ Timis: Aceste jocuri par copilaresti vizavi de interesul cetateanului
© Tion: Grindeanu despre lipsa consilierilor PNL de la primul plen al CJ Timis: Aceste jocuri par copilaresti vizavi de interesul cetateanului
Consiliul Județean Timiș nu s-a constituit joi deoarece cei 14 consilieri ai PNL nu s-au prezentat la ședința de validare. PSD, cu 16 consilieri județeni, a creat o majoritate cu PMP (2 consilieri) și ALDE (2 consilieri), pe care nu a pus-o însă în practică din lipsă de cvorum – două treimi din cei 37 de consilieri. Ședința se va relua duminică, unde se va încerca o nouă constituire a CJ Timiș.

Majoritatea creată la nivelul CJ Timiș și nepusă în practică urmează să dea președintele CJ Timiș, în persoana lui Sorin Grindeanu (PSD) și cei doi vicepreședinți – Traian Stancu (ALDE) și Roxana Iliescu (PMP), Majoritatea poate fi creată însă doar atunci când consiliul va fi validat, dacă se vor prezenta și cei de la PNL.

„Ne așteptam să constituim consiliul județean. E normal să respecți anumiți pași, dar sunt tactici pe care cei de la PNL le adoptă. Este dreptul lor, dar cred că dacă mai continuă mult, s-ar putea să se ajungă la un lanț întreg care să amâne instalarea administrațiilor locale în județul Timiș. Și noi, dacă vom hotărî să adoptăm aceleași tactici, putem să facem lucrul acesta spre exemplu la constituirea Consiliului Local Timișoara. Dincolo de a adopta tactici care mi se par copilărești, și de aceea ne mai gândim dacă vom apela sau nu la ele, interesul celor care ne-au votat este de a intra cât se poate de repede în administrație. Oamenii au votat, și-au spus punctul de vedere, s-a constituit o majoritate, PSD a câștigat alegerile în Timiș, a plecat cu prima șansă, are cel mai mare număr de consilieri județeni, 16, am picat de acord cu cei de la PMP și de la ALDE asupra a ceea ce înseamnă următorii patru ani de administrație în Timiș la CJ. Toate aceste jocuri par copilărești vizavi de interesul cetățeanului”, a spus Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș.

Inițial, PSD a negociat și cu UNPR (care are 3 consilieri județeni) pentru crearea unei majorități, dar cu o zi înainte de plen lucrurile s-au schimbat și PSD a făcut majoritate cu PMP și ALDE.

„Este vorba despre un anumit comportament pe care l-au avut în ultima perioadă. Vi se pare normal, și nu mă refer ca și partid, ci la anumiți lideri locali care se cred naționali și care n-au putut să vină să avem discuții, să semnăm un protocol, să facem ceea ce, dincolo de constituire de majorități, ceea ce înseamnă proiectele pe care vrem să le facem. Noi nu putem să ne batem joc de ceea ce înseamnă votul cetățenilor. PSD Timiș nu acceptă ca, după ce a câștigat alegerile, să fie tratat în acest mod de UNPR”, a spus Grindeanu.

Conform legii, consilierii PNL mai au la dispoziție două neprezentări. Dacă nu se mai prezintă de două ori, legea spune că vor fi validați supleanții liberali de pe listă. Dacă nu se prezintă nici supleanții PNL, atunci se vor organiza alegeri în termen de 30 de zile pentru locurile rămase libere.

Articole pe aceeași temă:

Primul plen al CJ Timis se va repeta – Consilierii PNL nu s-au prezentat la sedinta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !