Greva japoneza in spitale din Timis pentru eliminarea inechitatilor salariale

De Adrian Panduru
5Comentarii
Greva japoneza in spitale din Timis pentru eliminarea inechitatilor salariale
Grevă japoneză în spitalele din Timiș. Este doar primul „act” înainte de declanșarea grevei generale, dacă revendicările sindicaliștilor din Sănătate nu vor fi îndeplinite. Doctori și asistenți din spitalele din cel mai vestic județ al țării poartă miercuri banderole pe braț sau semne distinctive pentru a arăta că sunt în grevă.

Sindicatul SANITAS a avut mai multe discuții cu guvernanții în ultima perioadă și reprezentanții lui au cerut ca în cazul personalului TESA (Tehnic, Economic și Socio-Administrativ) să se elimine inechitățile salariale. În Timiș s-au strâns deja peste 2.000 de semnături pentru grevă.

Greva japoneză are loc miercuri, 12 octombrie, și va fi urmată de una cu oprirea activității temporare, apoi una generală, spun sindicaliștii.

Sindicaliștii le-au cerut guvernanților eliminarea inechităților salariale pentru toți colegii lor din Sănătate. Tot personalul TESA din unitățile spitalicești nu este cuprins la aceste rectificări salariale, nicio categorie, personalul din direcțiile de sănătate publică, personalul care lucrează în școli, grădinițe, creșe nu este cuprins la aceste eliminări de inechități salariale.

Dacă guvernanții nu vor elimina inchitățile salariale pentru personalul TESA, pe 19 octombrie va avea loc o grevă de exercițiu cu întrerupere a activității de două ore, apoi ar urma pe 31 octombrie greva generală.

„Noi am declanșat strângerea semnăturilor pentru grevă și avem 2.179 de semnături până vinerea trecută, din peste 4.000 de membri. Din totalul de semnături, 775 sunt nesindicaliști care ne-au semnat de grevă și acordul pentru orice acțiune pe care o vom declanșa. Ieri am participat la pichetare la Parlamentul României. A avut loc și o discuție la Comisia de Sănătate din parlament, s-au făcut niște angajamente că vor să promoveze în regim de urgență discuția pe cele două ordonanțe de guvern care ne deranjează, acestea vor fi transformate în lege și se vor aplica pentru toate categoriile de personal. Ne mai întâlnim într-un consiliu național și congres în 26 octombrie și atunci vom decide dacă se vor declanșa celelalte acțiuni de protest. Dacă revendicările vor fi luate în considerare nu va mai face nimeni grevă, dacă nu, atunci vom ajunge la aceste forme de protest. Să vedem ce răspund guvernanții”, a spus Livius Cârstea, liderul SANITAS Timiș.

Sindicatul SANITAS din Timiș are peste 4.000 de membri.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor