“Greşeli funcţionăreşti” cu acvariul din centru

23Comentarii
“Greşeli funcţionăreşti” cu acvariul din centru
Timişoara – Societatea care a cumpărat de la primărie pasajul subteran din Piaţa Huniade şi a ridicat “acvariul” de lângă Operă cere anularea unei clauze din contractul de vânzare-cumpărare, care prevede interzicerea înstrăinării acestui spaţiu timp de trei ani!

Un proiect de hotărâre pe această temă va intra în atenţia consilierilor locali în şedinţa de la finele aceseti luni. Proprietara pasajului din Piaţa Huniade, SC Art SRL, a solicitat rezilierea unei clauze din contractul de vânzare-cumpărare, care prevede că “spaţiul comercial cumpărat în condiţiile prezentului contract nu poate fi înstrăinat prin acte între vii şi nu poate fi folosit decât pentru activităţi de producţie, de comerţ şi de prestări de servicii, timp de 3 ani de la data dobândirii”. Reprezentanţii primăriei recunosc că, atunci când au vândut spaţiul cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, în iunie 2008, contra sumei de 700.000 de lei plus TVA, au comis “o greşeală funcţionărească”: “Problema provine de pe vremea când s-a dat hotărârea de vânzare a spaţiului, când ne-am inspirat după contractul de la Legea 550 (n. r. – lege privind vânzarea spaţiilor comerciale proprietate privată a statului şi a celor de prestări de servicii, aflate în administrarea consiliilor judeţene sau a consiliilor locale), care prevedea că imobilul nu poate fi înstrăinat timp de trei ani. Este destul de logică eliminarea acestui punct. În mod normal, cumpărătorul a greşit pentru că a acceptat această formă de contract. Acest punct nu are niciun suport legal în vânzarea acestui spaţiu. Era o eroare funcţionărească pe care vrem să o corectăm”, declară şeful Direcţiei Patrimoniu a primăriei, Nicuşor Miuţ. Rămâne de văzut dacă aleşii locali vor fi de acord să “corecteze” eroarea. Proprietarul, Daniel Azgur, spune că nu are intenţii de vânzare cu pasajul: “Este o clauză abuzivă prevăzută în contract, ilegală. Eu le-am cerut o adeverinţă pentru Cadastru, proiectul nici n-ar fi trebuit să intre în consiliu”, ne-a declarat Azgur.23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor