Gratuitate prea scump pătită

2Comentarii
Gratuitate prea scump pătită
Dacă sunteţi abonat Atlas Telecom şi în momentul conectării la Internet vă apare ca număr de conectare un alt număr decât 0359/300.321, s-ar putea să fiţi „victima” unui program tip „dialer”.

Ca răspuns la numeroasele reclamaţii venite din partea abonaţilor care utilizează Internet-ul prin dial-up, Atlas Telecom precizează că nu este responsabilă de valoarea nejustificată a facturilor clienţilor pe a căror computere există programe „dialer”. Atlas Telecom explică totuşi situaţia, prin fenomenul de Modem Hijacking, care duce la schimbarea setărilor modem-urilor, fără acordul sau ştiinţa abonaţilor. 12 milioane


Marin Ile este unul dintre abonaţii care au încheiat contract cu Atlas Telecom, primind gratuit un aparat telefonic. Toate bune şi frumoase, până la primirea facturii. În cei 8 euro, cât costă abonamentul lunar, sunt incluse 2.000 de minute în reţeua Atlas Telecom şi 200 de minute în reţeaua Romtelecom. Pe deasupra, clientul mai primeşte acces „gratuit şi nelimitat la Internet”.

„În 24.03.2006 am intrat în posesia facturii pe perioada 16.02 – 15.03.2006, în valoare de 12.718.100 lei vechi, deşi nu am consumat nici măcar un sfert din minutele incluse în abonament. În plus, în factura detaliată apar şi convorbiri internaţionale pe care nu le-am efectuat”, spune Marin Ile.

Acesta adaugă că neavând pe nimeni în străinătate, nu a sunat „nici măcar o secundă în ultimii zece ani în afara ţării”. Omul a făcut reclamaţie la Atlas Telecom, dar răspunsul primit nu-l mulţumeşte şi zice că nu va plăti factura.

Există o explicaţie!


Unele site-uri de Internet folosesc programe „dialer”. Acestea presupun plata prin factura telefonică a accesului la aceste site-uri, aplicaţia controlând modem-ul din computer-ul clientului, precum şi linia telefonică. Problemele apar la clienţii care nu ştiu că au instalat un asememea program, din cauza site-urilor care nu arată aplicarea în mod explicit.

„În plus, aceste programe pot deconecta difuzorul calculatorului/modemului pentru a nu auzi sunetele pe care le face modemul”, se specifică în comunicatul Atlas Telecom. Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, Atlas Telecom atenţionează asupra indiciilor care semnalează modificarea setărilor modemului.

De cele mai multe ori se poate auzi cum modemul se deconectează şi formează din nou un alt număr. „Dacă au fost modificate setările modemului, fără acordul dumneavoastră, veţi descoperi în prima factură convorbiri internaţionale către destinaţii necunoscute”, se precizează în comunicatul Atlas Telecom.

Imposibilitatea de a utiliza serviciul e-mail ar putea fi de asemenea un indiciu în acest sens. „Ştergeţi orice iconiţă care nu vă este familiară şi care se găseşte în meniul principal al computer-ului. Închideţi computerul şi modemul atunci când nu le utilizaţi”, sunt câteva dintre sfaturile Atlas Telecom.

Claudia Curta
2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor