Grafica cu soft-ul creionului, la Timisoara

De S.P.D.
Inaugurare Typopassage la Timisoara
Inaugurare Typopassage la Timisoara
„Grafică fără computer” – un nou exercițiu cultural propus de Serile D’Arc &Typopassage Timișoara. Evenimentul va avea loc joi, 2 februarie 2012, de la ora 19.00, în Cafeneaua D’Arc din Piața Unirii, nr 5.

În cadrul proiectului GraphicFRONT vor fi prezentate cărţi documentare, imagini, printuri şi vor avea loc discuţii libere  în atmosferă lejeră, promit organizatorii. Invitați ai acestui eveniment sunt Rudolf Graf (VitaminA), Ovidiu Hrin (Synopsis) Ciprian Isac şi Şerban Bonciocat (Atelierul de Grafica). La afterparty, «in charge» va fi DJ Newgotti (anonimTM).

«De doi ani și jumatate Cafeneaua D’arc găzduiește cu succes unul dintre cele mai intensive și multifațetate evenimente cultural colocviale din oraș… este vorba de Serile D’arc, proiect inițiat de arhitectul timișoarean Bogdan Demetrescu și Asociația de la 4 (Asociația studenților arhitecți). Inițial gândite ca o completare la programa universitară al Facultății de Arhitectură, aceste seri au devenit cu timpul din ce în ce mai permisive in ceea ce priveste temele discutate, invitând vorbitori din multiple domenii de activitate (muzicieni, designeri, sociologi, psihologi, istorici si chiar arheologi). În aceasta săptămână cafeneaua găzduiește un al doilea exercițiu de detașare de context al Atelierului de grafică. Primul a fost atunci cand obiectele din stradă, uzine etc, au ajuns în cărțile gf, iar acum literele sau formele ies din obiectele cu pricina. Vor fi discuții libere pe marginea acestui demers, vor fi prezenți și o parte din autori, vă promitem o seară plină de imagini și povestite și concrete, seară ce se va încheia cu dj Newgotti la afterparty » , explică Ovidiu Hrin.

Typopassage Timisoara, inaugurat la Timișoara în august 2011 la terasa D’Arc de pe pe malul Begai, este un micro-muzeu plasat in spatiul public dedicat designului grafic, artei de a modela litere, de a sculpta in alfabet. Scopul sau este de a aduce in atenția generala designul grafic si grafica tipografica.

Pasajul tipografic din Timisoara este prima extensie internațională a Typopassage Viena și a fost initiat de tandemul curatorial Ovidiu Hrin, Synopsis (Timișoara) și bauer concept & design (Vienna)”.

Concert Blazzaj si arta pe malul canalului Bega la Typopassage0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !