Grădiniţa particulară: afacere de milioane

Gradiniţa particulară
Gradiniţa particulară
Înfiinţarea unei grădiniţe particulare este o afacere superprofitabilă. Nu e de mirare că, în ultimii ani, grădiniţele s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie.

“Primim tot mai multe solicitări de autorizare, mai ales din partea agenţilor economici care vor să înfiinţeze o grădiniţă pentru copiii angajaţilor, dar şi de la fundaţii sau asociaţii care vor să desfăşoare activitate în domeniul învăţământului preşcolar”, a precizat Constanţa Mihăilă, directorul general al Consiliului Naţional de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului Preuniversitar. Deja a devenit o modă înfiinţarea unei grădiniţe, existând chiar firme care oferă consultanţă privind documentele necesare şi modalitatea de a porni o asemenea afacere.

Cel care dispune de 100.000 de euro poate porni liniştit la drum. Această sumă este suficientă pentru a închiria şi dota un spaţiu în oraş sau în imprejurimi şi pentru a fi angajate câteva persoane care să se ocupe de grădiniţă şi de copii. Pentru a demara activitatea cu o grupă de copii având la dispoziţie o casă, un spaţiu încăpător, cu loc de joacă şi să se poată asigura personalul necesar (cadre dactice, asistenţă medicală, contabil, bucătăreasă), efortul financiar este în jurul acestei valori.

Cel mai important element al investiţiei este spaţiul, majoritatea grădiniţelor funcţionând în case sau în vile reamenajate. Esenţial este ca grădiniţa să dispună de un loc verde necesar pentru amenajarea unui teren de joacă. De aceea, foarte multe astfel de instituţii de învăţământ s-au deschis în zone de la marginea oraşelor. Profitul este sigur, mai ales după patru-cinci ani, iar nivelul acestuia depinde de numărul copiilor înscrişi”, ne-a spus Corina Tănăsescu, patron al grădiniţei Piccollino.

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor