Grădiniţa nimănui

Grădiniţa nimănui
TIMIŞOARA – Plouă în săli, se înfundă toaleta, instalaţia electrică este coaptă, peste tot miroase a mucegai şi, cu toate acestea, grădiniţa, care arată potrivit descrierii de mai înainte, este una foarte căutată. Video  

Mai mult, clădirea are peste 100 de ani vecchime. La Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 14 din Timişoara, de pe strada 16 Decembrie, directoarea, ajunsă la capătul răbdării, cere ajutor.

Nu este vorba doar de aspectul acestei grădiniţe, care lasă mult de dorit, disfuncţionalităţile pe care le creează, acestă clădire trebuie reabilitată pentru că are 128 de ani. Sperăm ca în cel mai scurt timp să se primesim banii pentru reabilitarea acestei clădiri, iar ca la începutul anului şcolar următor să ne mutăm într-o clădire civilizată, unde să avem condiţiile normale. Aici persistă mirosul de mucegai care în timp poate afecta sănătate copiilor, se înfundă WC-urile, se strică robinetele, caloriferele merg acum după ce am înlocuit toată instalaţia. Reparaţiile de aici ar costa peste 14 miliarde”, ne-a spus Angela Răducan, directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 14 din Timişoara.

Grădiniţa este una foarte bună, cu referinţe foarte bune şi de aceea este căutată, iar grupele au uneori chiar şi 30 de copii. Educatoarele de aici spun că majoritatea copiilor merg, mai apoi, la şcoală la Colegiul Bănăţean, cu care se învecinează, sau la liceul cu predare în limba sârbă, pentru că aici există grupe de sârbă şi germană. Aici vin în total 120 de copii, iar mulţi dintre ei rămân şi dorm la amiază aici.

Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor