Gospodării inundate la Ghiroda, lângă Timişoara

10Comentarii
Gospodării inundate la Ghiroda, lângă Timişoara
Peste 20 de gospodării au fost inundate în localitatea timişeană Ghiroda, la limita cu municipiul Timişoara, cu strada Bobâlna, din cauza unei canalizări proiectate prost, spun autorităţile locale din Ghiroda. Imagini  |  Video interventie pompieri Video  Forum |  Video inundatii Video  Forum

În urma ploilor din ultima perioada, gospodăriile au fost inundate din cauza canalizării, care nu a putut prelua toată apa, care a ajuns la aproximativ doi metri în unele dintre curţile oamenilor. Primarul din Ghiroda, Dorel Vasile Cădariu, a explicat că atunci când a fost făcut drumul, strada Bobâlna, la limita dintre Timişoara şi Ghiroda, a fost obturată scurgerea către canalul Behela. La faţa locului au sosit autorităţile locale din Ghiroda şi pompierii, care scot apa din curţile oamenilor cu mai multe motopompe.

Autorităţile au creat o breşă la marginea drumului, au spart canalizarea nou-creată şi au dat drumul la apă să se scurgă către canalul Behela. Primarul din comuna Ghiroda l-a informat şi pe prefectul de Timiş, Mircea Băcală, asupra situaţiei. La faţa locului a sosit subprefectul Codruţa Anca Botez. Circulaţia autovehiculelor a fost oprită temporar pe strada Bobâlna, unde se desfăşoară lucrările de intervenţie.

Subprefectul s-a deplasat, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, să vadă care este situaţia şi pe strada Vălişoara, aflată în centrul comunei Ghiroda, unde majoritatea curţilor erau inundate. Oamenii, disperaţi, şi-au băgat şi animalele în case, locuinţele fiind înconjurate de apă. Când au văzut-o pe reprezentanta Prefecturii Timiş, localnicii i-au cerut insistent să aprobe spargerea străzii Bobâlna, pentru a permite apei să se scurgă din gospodăriile lor.

Codruţa Anca Botez susţine însă că de vină pentru situaţia creată este primarul din Ghiroda, care a anunţat cu întârziere faptul că sunt probleme cu canalizarea în localitate. Ea a mai spus că este exclusă spargerea străzii Bobâlna fără ca Primăria Timişoara să-şi dea acordul pentru astfel de lucrări, strada aflându-se pe raza municipiului. Echipele de intervenţie ale Aquatim au adus un utilaj cu care au început să sape pe strada Bobâlna, pentru a face posibilă scurgerea apei către canalul Behela.

Potrivit Direcţiei Apelor Banat, în prezent, în judeţul Timiş, pe majoritatea râurilor debitele sunt în scădere, înregistrându-se creşteri prin propagare doar pe râul Timiş – de la Şag în aval, şi pe râul Bârzava – de la Gătaia în aval. Sunt depăşiri de cote pe râul Timiş, la Şag (+ 102 cm  faza I), Cebza (+ 14 cm faza II), Rudna (+ 4 cm faza II ), Gad (+ 143cm faza I), Grăniceri (+ 114 cm faza I ); pe râul Bârzava sunt depăşiri de cote la Gătaia (+ 99 cm faza I ) şi la Partoş (+ 44 cm faza II ). La ora actuală, nu există pericolul să se atingă faza III, potrivit autorităţilor.

 

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor