Google a inaugurat la Timisoara un atelier digital, dupa investitii de 50.000 de euro

De Marcel Hoster
3Comentarii
Google a inaugurat la Timisoara un atelier digital, dupa investitii de 50.000 de euro
© Tion: Google a inaugurat la Timișoara un atelier digital, după investiții de 50.000 de euro
Studenţii Facultății de Management în Producție și Transporturi din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara beneficiază de un nou atelier de lucru realizat de cunoscuta companie Google în oraşul de pe Bega. Primul de acest acest fel deschis la o universitate tehnică din România, proiectul UPT a primit un sprijin de peste 50.000 de euro din partea companiei americane, finanţarea fiind câştigată prin eforturile de studiu ale studenţilor.

Studiul desfăşurat de studenţii Facultății de Management în Producție și Transporturi din cadrul UPT va fi mai plăcut şi se va desfăşura pe aparatură de calcul modernă. La sediul acestei facultăţi a fost inaugurat „Atelierul Digital”, organizat de Google România în parteneriat cu Junior Achievement România.

Acest proiect s-a adresat tuturor celor care doresc să îşi înceapă o carieră sau celor care acum fac primii paşi în marketingul online, dorind să îşi dezvolte aptitudinile antreprenoriale. Pe parcursul acestei competiţii, tinerii au acumulat puncte pentru universitatea lor, prin parcurgerea unui training online şi a 23 de module interactive. Finalitatea competiţiei a dus la amenajarea unui HUB Digital Google.

„Am câștigat un concurs la nivel național pentru a amenaja acest atelier. Ne bucurăm că este primul atelier amenajat de Google la o universitate tehnică din România și acesta se va desfășura în primul rând studenților, și nu numai. Atelierul se adresează şi celor care doresc să se perfecționeze în domeniul aplicațiilor mobile. Sunt cursuri gratuite care vor fi susținute de specialiști în domeniu, organizate de Google și de universitatea noastră. Aproximativ 50.000 de euro a costat atelierul”, a declarat Marian Mocan, decanul facultăţii amintite.

Atelierul Digital de la Google oferă instruire gratuită în marketingul online pentru dobândirea abilităților de lucru în mediul digital de care este nevoie pentru dezvoltarea companiei și a carierei sau pentru învăţarea primilor paşi în marketing. Finalizarea tuturor modulelor duce către o certificare Google, recunoscută în Europa.

„Atelierul digital a pornit în anul 2016, în ideea de a ajuta tinerii și studenții, în principal să dobândească competențe digitale. Rapoartele clasează România pe ultimul loc în UE la nivel de digitalizare. La început am făcut training-uri cu studenții în universități, în care să-i învățăm ce înseamnă online-ul, de ce să se promoveze online-ul.

Ne-am dat seama că, pe lângă partea de online marketing, este un interes destul de mare pe partea tehnică, avem foarte mulți tineri interesați de programare și am decis să extindem programul de la online marketing la partea de dezvoltare de aplicații mobile.

Ne-am propus să construim trei hub-uri, în trei universități, iar acesta este primul hub pe care l-am realizat și ne bucurăm să îl inaugurăm. În acest hub vom oferi gratuit cursuri pe partea de dezvoltare de aplicații mobile, machinery, inteligență artificială, în mare parte studenților de la facultate și de la universitate.

De asemenea, vom oferi suport celor care lucrează pe proiecte în aceste domenii și vor să crească proiectul de la nivel de licență sau de la un proiect universitar la un start-up sau la o companie. Dacă vor avea nevoie de expertiza celor din Google, ei vor avea acces la aceasta prin acest hub.

În același timp, universitatea va putea folosi hub-ul cum dorește pentru activitățile didactice. Sperăm să avem cât mai mulți studenți care să beneficieze de acest hub, de aceste cursuri și, în viitor, să avem cât mai mulți studenți care să lanseze proiecte și companii din acest hub”, a declarat, la rândul său, Dan Oros, marketing bmanager al Google România.

Proiectul nu a însemnat doar reamenajarea laboratorului, ci şi dotarea cu aparatură, fiind achiziţionate 10 laptopuri de ultimă generaţie.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor