Copiii Girocului, pe treptele performantei sahiste

De Cristian Lungu
Copiii Girocului, pe treptele performantei sahiste
Începutul anului 2011 aduce o nouă prezenţă giroceană în lista internaţională ELO, răsplătind de data aceasta tenacitatea unui junior care de curând a împlinit vârsta de 13 ani.

Robert Florin Matiş, născut la 2 februarie 1998, locuieşte în Comuna Giroc, sat Chişoda. Este beneficiar al programului de pregătire şahistă pentru copii şi juniori, demarat cu sprijinul Primăriei Giroc în toamna anului 2008. Ca urmare a acumulărilor din anii anteriori, în care s-a pregătit şi a participat la concursuri de şah, Robert a realizat în 2010 un salt valoric important, la capătul unui parcurs competiţional exploziv. Juniorul chişozean a obţinut medalii sau locuri fruntaşe la Cupa Girocului 2010, Trofeul Interjudeţean „Mediator” Ediţia a X-a, Summer Chess Festival Giroc, Cupa de Vară de la Baia Mare, Şah Arad Open 2010, Cupa „Schwab” Satu Mare, Zilele Dumbrăviţei 2010, Memorialul „Francisc Tocăniţă” 2010 Timişoara, Cupa „1 Decembrie” 2010 Dumbrăviţa. Ultima sa participare a avut loc la turneul internaţional „Viessmann Open” Satu Mare, unde a ocupat locul IV la categoria băieţi 12 ani, lăsând în urma sa în clasamentul general chiar şi câţiva jucători posesori ai titlului de candidat de maestru. Poate cele mai spectaculoase rezultate ale lui Robert Matiş în 2010 s-au produs totuşi la cele două competiţii pe echipe la care a jucat. La 28 august la Reşiţa, într-o echipă de 3 juniori care reprezenta Chişoda (limita de vârstă fiind 12 ani), a câştigat Cupa Banatului la şah, rezultatul său personal în acest concurs fiind de 6 victorii din 7 posibile. De asemenea, la Cupa Prieteniei de la Timişoara, la 25 septembrie, echipele fiind formate din câte 2 juniori cu limita de vârstă de 16 ani, alături de Sebastian Ursan de la Şcoala Generală 30 din Timişoara, Robert a ocupat locul III din 32 de echipe concurente, înregistrând un rezultat personal de 5,5 puncte din 7 posibile. Toate aceste rezultate şi tot acest efort depus pe parcursul anului 2010 de către tânărul şahist chişozean s-au concretizat prin pătrunderea acestuia pe listele F.I.D.E. (Federaţia Internaţională de Şah) începând cu ianuarie 2011 şi cu obţinerea coeficientului internaţional ELO 1435. Astfel, Robert Matiş este al doilea junior din Comuna Giroc, după Denis Alboni, care obţine o cotaţie internaţională în domeniul şahului. Îi urăm succes în continuare şi sperăm ca activitatea şahistă şi performanţele lui Robert Matiş să atragă deactivitatea şahistă şi performanţele lui Robert Matiş să atragă de asemenea atenţia şi bunăvoinţa sponsorilor.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Giroc.
TION.RO

Search in Giroc

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile