Targ dulce cu produse 100% naturale

De moisa
Reactualizat la:
Targ dulce cu produse 100% naturale
Târgul Apicol de Primăvară Ghiroda-Timişoara 2011 şi-a deschis porţile. În acest sfârşit de săptămână, peste 50 de firme din Germania, Austria, Serbia, Ungaria şi România s-au reunit la Ghiroda, în cel mai mare târg de profil din ţară. Potrivit legislaţiei europene, simplul cuvânt „miere” pe ambalaj este suficient pentru a asigura consumatorul că produsul este 100% natural.

Asociaţia Crescătorilor de Albine Timiş, în colaborare cu Primăria Ghiroda, organizează sâmbătă şi duminică prima ediţie a Târgului Apicol. Evenimentul se desfăşoară la Căminul Cultural din comuna Ghiroda, cu începere de la ora 10.00, şi include expoziţii cu vânzare de produse apicole şi utilaje, degustări de miere, tombole, precum şi o serie de comunicări ştiinţifice pe diferite teme apicole, susţinute de profesori şi cercetători din ţară şi străinatate.

Asociaţia crescătorilor de albine este cea mai mare organizaţie din ţară de acest gen şi numără numai la nivelul judeţului Timiş peste 700 de membri-crescători. Evenimentul i-a avut la deschidere ca invitaţi pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabară , preşedinţi şi directori de filiale din ţară, profesori, doctori şi specialişti în apicultură”, ne-a declarat Casian Brebu, preşedintele Cercului Apicol Timişoara.

În prima zi a târgului este programat un concurs de degustat miere cu premii şi menţiuni substanţiale pentru participanţi, cu începere de la ora 17.00, după care va urma, de la ora 19.00, petrecerea apicultorilor, unde sunt invitate firmele expozante şi diferiţi specialişti în domeniu.

Cea de-a doua zi a târgului , duminică, 13 martie, se va deschide tot la ora 10.00 şi se va încheia cu o tombolă. Înscrierea la tombolă se va face la intrarea în târg, în baza unui formular completat de către vizitatori.

Mierea este un aliment puternic energetic – 310 calorii/100 g şi ocupă un volum redus. Se ştie că 3 litri de lapte, 30 de banane, 50 de ouă sau 12 kilograme de carne echivalează cu 1 kilogram de miere. Un borcan ce conţine 1 kg de miere reprezintă pentru o albină culegătoare aproximativ 40.000 km parcurşi pentru a culege nectarul de la 800.000 de flori şi în esenţă cam 200 de zile de lucru.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Ghiroda.
TION.RO

Search in Ghiroda

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile