Politistii timiseni au fost prezenti la deschiderea noului an scolar

De Cristian Lungu
Pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, a consumului şi traficului de droguri în rândul elevilor, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş vor acţiona în zona unităţilor de învăţământ din judeţ.

Pe parcursul întregului an şcolar, poliţiştii vor acţiona pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, a consumului şi traficului de droguri în rândul elevilor. Aceştia vor efectua activităţi de prevenire prin educaţie şi conştientizare a elevilor cu privire la riscurile la care se expun dacă încalcă prevederile legale, participând la orele de dirigenţie, la şedinţele cu părinţii, organizarea de întruniri şi echipe de lucru împreună cu elevii. Pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, poliţiştii vor desfăşura activităţi de îndrumare şi control în domeniul pazei bunurilor, împreună cu conducătorii instituţiilor de învăţământ.
În vederea prevenirii victimizării minorilor, poliţiştii vor patrula atât în zonele unităţilor de învăţământ, cât şi pe trasele înspre şi dinspre acestea. În acest sens, poliţiştii sfătuiesc elevii: să nu ezite să ceară ajutorul celor din jur, părinţilor sau organelor de ordine ( poliţişti, jandarmi, poliţişti comunitari ) ori de câte ori au probleme sau se află într-o situaţie periculoasă; să evite zonele rău famate şi anturajele din care fac parte persoane ,,certate cu legea”; să nu se afişeze în mod ostentativ cu bijuterii sau alte obiecte de valoare deoarece acestea reprezintă o atracţie pentru infractori;0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Ghiroda.
TION.RO

Search in Ghiroda

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile