Gesturi de solidaritate față de săraci

Gesturi de solidaritate față de săraci
Cu prilejul Zilei internaționale pentru eradicarea sărăciei, Asociațiile Caritas Catolica și Eparhial Oradea au aprins lumânări pentru sărmani.

Acţiunea „Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas şi se desfăşoară, în prezent, în mai multe ţări europene (Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg, Elveţia și România).

Evenimentul are loc în fiecare an. La Oradea, evenimentul a ajuns la a X-a ediție.
Miercuri seara, pe str. Republicii, lângă Biserica „Sfântul Duh” din Oradea, voluntarii și angajații celor două organizații filantropice au aprins lumânări. La eveniment au luat parte episcopul romano-catolic Böcskei László și vicarul general Mihai Vătămănelu.

Fapte concrete

„Când aprindem simbolic o lumină pentru a ne arăta solidaritatea față de cei aflați în diferite nevoi și care trăiesc în imediata noastră apropiere, atunci trebuie să ne gândim că, în acest milion de stele, fiecare stea și fiecare lumină contează. Fiecare gest de solidaritate contează. Fiecare zâmbet sau mână întinsă spre cei care au nevoie de zâmbetul nostru, de empatia noastră, de ajutorul nostru, contează. Suntem aici pentru a ne sensibiliza pe noi înșine față de nevoile lumii în care trăim. Doresc să vă îndemn pe dumneavoastră, pe cât mai mulți, să încercăm să facem fapte concrete și să ajutăm acolo unde putem. Niciodată nu putem spune că nu am cum să ajut, pentru că întotdeauna este o posibilitate sau un mijloc de a ajuta și niciodată nu trebuie să așteptăm de la alții inițiative, ci trebuie noi să pornim cu inițiative și să ajutăm acolo unde se poate. Le mulțumesc voluntarilor din ambele comunități pentru acest semn de solidaritate și cerem binecuvântarea lui Dumnezeu asupra a tot ceea ce vrem să facem pentru semenii noștri, mulțumim binefăcătorilor noștri care, din afara hotarelor țării, sprijină activitatea socială cu dedicație și în mod constant, deoarece de multe ori, fără ajutorul lor nu am putea face față provocărilor. Doresc ca această lumină pe care o așezăm astăzi, ca simbol, să ne ajute la mai multe fapte bune”, a spus PSS Böcskei.
Vicarul Mihai Vătămănelu a atras atenția asupra țărilor cu adevărat sărace, care duc lipsă de apă, de pâine și de cele mai elementare lucruri pentru a supraviețui. Totodată, el i-a felicitat pe cei implicați în munca de îngrijire pentru cei săraci și pe toți cei care oferă câte ceva din puținul lor pentru a aduce un zâmbet și o bucurie pe chipul celor sărmani.
Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susținut de Ovidiu Lazăr și Erika Bustye. La final, participanții au primit ceai și ciocolată caldă.
Prin acest eveniment s-a dorit totodată încurajarea cetățenilor de a se implica în crearea unei schimbări reale prin voluntariat, prin donații de haine și alimente, prin donații în bani, precum și prin alegerea unor produse și servicii oferite de structurile de economie socială: CEO Construct, CEO Store și ARDOR D-LUX.
„Scopul acestui eveniment a fost de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale, şi constă în iluminarea locurilor şi clădirilor reprezentative din cât mai multe oraşe şi comunităţi cu ajutorul lumânărilor exterioare şi prin chemarea la solidaritate cu cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi”, a spus preotul Olimpiu Todorean, președintele Asociației Caritas Eparhial Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor