Germania a donat Timisoarei informatii de ultima ora

Germania a donat Timisoarei informatii de ultima ora
Sunt 150 de cărţi, dar nu orice volume, ci lucrări a căror calitate constă în „noutatea informaţiilor şi valoarea lor ştiinţifică, în semnătura autorilor” şi, mai ales, în faptul că sunt lucrări primite aşa cum au fost cerute: după nevoile studenţilor, profesorilor, cercetătorilor şi ale celor care se ocupă de domeniul vizat de cărţi, adică relaţii internaţionale şi studii europene.

Klaus Christian Olasz, consulul Republicii Federale Germania la Timişoara, a înmânat, vineri, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”, o importantă donaţie de carte de specialitate secţiei germane de la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (RISE) din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Gestul vine din partea Fundaţiei Germane pentru Cercetare în urma solicitării făcute de dr. Vasile Docea, decanul secţiei germane de la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii de Vest Timişoara şi director al Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”, precum şi de Tanja Becker, lector din partea Serviciului German de Schimb Academic (DAAD).

Valoarea materială totală a donaţiei se ridică la suma de 4.400 de euro, dar Docea a ţinut să precizeze că aceste cărţi sunt importante pentru „noutatea informaţiilor şi valoarea lor ştiinţifică, pentru semnătura autorilor”, iar consulul Klaus Christian Olasz a adăugat că „această donaţie demonstrază că este încă activă colaborarea din Germania şi România”, adăugând că se lucrează deja la o nouă acţiune de acest gen pentru Timişoara. Evenimentul, la care au luat parte în egală măsură studenţi şi profesori, s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de actriţa Ramona Olasz şi parţial chiar de consulul Klaus Christian Olasz. A fost interpretată piesa „4’33” după John Cage.

Delia S. Barbu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor