Garda Financiară Timiş se laudă cu confiscări de nectarine şi morcovi

6Comentarii
Garda Financiară Timiş se laudă cu confiscări de nectarine şi morcovi
I-au luat în vizor pe cei care fac evaziune fiscală! Inspectorii Gărzii Financiare Timiş au reuşit să facă, în zece zile, de la începutul acestei luni, 82 acţiuni de control, luând la întrebări 73 de operatori economici. Mai mulţi pieţari au rămas fără marfă.

La solicitarea IPJ Timiş şi împreună cu reprezentanţii Poliţiei, inspectorii Gărzii Financiare Timiş au combătut prin pieţele timişorene evaziunea la 24 operatori economici. Acţiunile s-au desfăşurat în Piaţa Iosefin şi Piaţa Aurora. Saga prefectului de Timiş cu bişniţarii de ţigări s-a reflectat şi în activitatea pe primele zece zile ale acestei luni a Gărzii Financiare, inspectorii Gărzii au „asistat” la descărcarea mărfurilor la magazinele duty-free de la Moraviţa si Jimbolia. Numărul firmelor „asistate” a fost de două.

În total, în aproape jumătate de lună, au fost sancţionaţi 52 de operatori economici, aplicându-se 55 de sancţiuni contravenţionale, din care 6 avertismente şi 49 de amenzi în cuantum total de 166.500 de lei. Se pare că pieţarii se află în vizorul Gărzii Financiare din Timiş. În urma controalelor întreprinse la trei agenţi economici cu activitate în Piaţa de Gros Timişoara s-au aplicat amenzi de 46.000 de lei, dar au fost făcute şi confiscări de sume în valoare de 32.110 lei şi bunuri de 25.095 lei.

Recolta de legume-fructe a Gărzii Financiare a fost impresionantă: mere – 2.285 kg, cartofi – 1.625 kg, lămâi – 1.199 lei, piersici – 1.100 kg, grapefruit – 1.145 kg, ardei gras – 654 kg, vinete – 143 kg, caise – 850 kg, morcovi – 525 kg, nectarine – 270 kg. Ce au mai ridicat specialiştii în controale fiscale din Piaţa de Gros? Un număr de 5 aparate joc electronic, 20 de kilograme de detergent şi ceva ciocolată.

Garda Financiară a făcut şi două sesizări penale în urma reclamaţiilor primite! De exemplu, la o firmă s-a calculat un prejudiciu de… 266 lei, societatea respectivă fiind pârâtă de un binevoitor că nu a înregistrat in contabilitate taxa de branşament, încasată de la o persoană fizică, în sumă de 1.400 de lei.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor