Garda elveţiană, cinci veacuri de credinţă

Garda elveţiană, cinci veacuri de credinţă
Garda Elveţiană care asigură securitatea Suveranilor Pontifi împlineşte astăzi 500 de ani de când serveşte la Vatican. Va fi o aniversare pe cinste care debutează astăzi şi va dura mai multe luni.

Totul va culmina cu slujba oficiată de Papa Benedict al XVI-lea pe 6 mai, data la care în fiecare an sunt admişi noi recruţi în cea mai exclusivistă armată din lume, Garda Elveţiană.

Urmăriţi acum imagini din Piaţa Sfântul Petru, unde 70 de membri de onoare ai gărzilor eleveţiene primesc binecuvântarea Papei Benedict al XVI-lea. Aceştia urmează să recreeze momentul de acum 5 secole când primul contingent de 150 de soldaţi elveţieni au trecut prin ,,Porto del Popolo,, şi apoi au intrat în Vatican, unde Iulius al II-lea le-a dat binecuvântarea.

De altfel, garda Elveţiană a sosit la Roma pe 22 ianuarie 1506, chemate de Papa Iuliu al II-lea pentru a apăra palatul pontifical. De atunci nu au încetat nici o clipă să-l apere. Un membru al Corpului Gărzii elveţiene trebuie să fie cetăţean elveţian, catolic, necăsătorit, cu o reputaţie ireproşabilă, să fie absolvent al şcolii de recruţi din Elveţia, să aibă vârsta între 19 şi 30 de ani, înălţimea minimă 1,74 m, un certificat de calificare profesională sau diplomă de şcoală superioară.

Misiunea gărzii este aceea de a veghea asupra securităţii Sfântului Părinte şi a reşedinţei sale, de a-l escorta în călătoriile sale, de a supraveghea intrările în Cetatea Vaticanului, de a presta serviciu în timpul slujbelor Papei şi a altor ceremonii şi audienţe. Festivităţile au început cu o slujbă în Capela Sixtină pentru cei 110 membri ai gărzii papale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor