Garda de Mediu a amendat Primăria Timișoara cu 15.000 de lei pentru gunoiul de pe străzi

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
14Comentarii
Garda de Mediu a amendat Primăria Timișoara cu 15.000 de lei pentru gunoiul de pe străzi
© foto: Garda de Mediu
În perioada 8-14 mai, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș au desfășurat un control privind salubrizarea în Timișoara. Comisarii au descoperit numeroase străzi și parcări pline de gunoi. Au amendat Primăria Timișoara cu 15.000 de lei!

În timpului controlului, comisarii Gărzii de Mediu au constatat că numeroase străzi, alei, parcări publice, stații ale mijloacelor de transport în comun și zone pietonale de afluență publică erau insalubre, zonele de circulație pietonală și auto fiind partial acoperite cu deșeuri, care erau prezente și în jurul coșurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spațiile verzi existau saci cu frunze, grămezi de crengi și alte deșeuri amestecate.

„De asemenea, s-a constatat că nu se asigură colectarea separată, transportul și valorificarea deșeurilor și există depozitări/abandonări de deșeuri în diferite zone. Ca urmare a celor constatate, Primăria Municipiului Timșoara a primit o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei, conform prevederilor art. 61 lit.c) din Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor”, transmit reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu.

Comisariatul Județean Timiș al GNM a stabilit următoarele măsuri cu termene de realizare, pentru administrația publică locală:

„- Salubrizarea tuturor zonelor în care există abandonări de deșeuri și adoptarea de măsuri suplimentare și eficiente pentru eliminarea acestor depozitări/abandonări de deșeuri pe domeniul public. Termen: 14.06.2019

– Adoptarea unor măsuri de prevenire a abandonării de deșeuri pe raza Municipiului Timișoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deșeuri și asigurarea salubrizării acestora. Termen permanent, începând cu 14.05.2019.

– Identificarea unei soluții pentru gestionarea biodeșeurilor generate pe raza UAT Municipiul Timișoara, având în vedere faptul că, până în prezent, nu s-a realizat stația de compostare a biodeșeurilor”.

Comisarii Gărzii de Mediu din Timiș vor verifica stadiul îndeplinirii măsurilor dispuse și vor continua acțiunea de inspecție și control la operatorii de salubritate din urbea de pe Bega.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor