Gabi Vişoiu, un artist-campion

3Comentarii
Gabi Vişoiu, un artist-campion
S-a apucat de sport la o vârstă la care alţii sunt sătui de antrenamente şi cantonamente. Nu se omoară după sportul rege, nu merge în Bamboo, nu merge să bea cafea pe Dorobanţilor, locuieşte chiar aproape de periferie şi este un campion atipic. Adică se implică în cazuri sociale: scoate deţinuţii la biliard, joacă miuţa cu delicvenţii juvenili, etc. În plus, ar da oricând Bucureştiul natal, pentru Timişoara. Vorbim cu Gabi Vişoiu, cvadruplu campion mondial la biliard artistic, trick-shot (2007 la Sankt Petersburg, un titlu, 2008 la Atlanta, trei titluri). Gabi Visoiu pe You Tube

Timiş Expres: La ce vârstă te-ai apucat de biliard?

Gabi Vişoiu: Cam pe la 20 de ani. Eram deja la facultatea de Ştiinţe Politice şi am avut un moment de cumpănă în care am avut o discuţie serioasă cu tatăl meu. Mai în glumă, mai în serios i-am spus că vreau să joc biliard, cu toate că până atunci nu mă omoram cu acest sport. Aşa am ajuns să particip la competiţii. Am jucat bila 9, mai ales că atunci era şi o Federaţie, care mai organiza astfel de concursuri. La un moment dat aceasta s-a desfiinţat şi atunci m-am apucat de trick-shot. Începutul a fost greu, îmi luam informaţiile de pe net şi de pe forumuri. Îmi trebuiau ore bune pentru a învăţa o schemă simplă. Dar microbul a intrat…

Timiş Expres: Ce altceva ai fi făcut, dacă nu era biliardul? Sau când erai mic, ce vroiai să te faci?

Gabi Vişoiu: Sunt întrebări la care niciodată nu am avut un răspuns pregătit. Când eram mic am făcut puţin atletism, dar nimic serios. Pur ş simplu nu m-am gândit la ce vreau să fac. Îmi plac toate sporturile cu bile, bowls, curling, dar nu cred că le-aş fi făcut. Am lăsat să treacă timpul şi să mă decid la momentul oportun.

Timiş Expres: Eşti implicat în reînfiinţarea Federaţiei de biliard…

Gabi Vişoiu: Da, în ultimul timp am lăsat antrenamentele pentru a mă apuca de acte. Vrem să strângem cluburile de biliard din ţară şi să facem Federaţia. Pentru că este ruşinos să mergi în străinătate pe cont propriu. Sunt puţini care îşi permit. Aşa, vom putea să-i ajutăm, asta în momentul în care şi Federaţia va primi unele fonduri, pe cei care vor să meargă la concursuri afară. Apoi vrem să începem cu începutul. Să instruim antrenori, care să predea şi la cei mai mici despre acest sport deosebit. Sub egida Federaţiei vom avea sporturi precum clasicul bila 8, bila 9, snooker, trick-shot, bila 10.

 

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor