Furturi de cupru în Italia

Furturi de cupru în Italia
ROMA – Compania de transport feroviar din Italia, Trenitalia, s-a confruntat în ultimele săptămâni cu întârzieri semnificative ale curselor din cauza furturilor de cabluri de cupru.

Sute de trenuri din regiunea Romei şi a oraşului Torino au întârziat peste 30 de minute după ce cablurile de cupru, folosite la echipamentele de semnalizare, au fost furate.

Reprezentanţii Trenitalia au declarat că aproximativ 250.000 de persoane care se deplasează la serviciu cu trenul au fost afectate. Preţul cuprului pe pieţele internaţionale s-a triplat în ultimii trei ani, astfel că furturile de cupru au devenit atractive pentru hoţi. Aceştia operează în special pe timp de noapte şi reuşesc să fure kilometri întregi de cablu de pe lângă linia ferată.

Cablurile de cupru sunt folosite pentru transmiterea informaţiilor privind circulaţia şi sunt o componentă vitală a sistemului de siguranţă a căilor ferate. Poliţia a anunţat că, doar în cursul lunii trecute, au fost arestate 22 de persoane acuzate de implicarea în grupurile care fură cabluri de cupru. O parte dintre cei arestaţi sunt imigranţi romani.

Cuprul e cumpărat de China

În apropiere de Torino, Poliţia a descoperit o fabrică clandestină în care se topeau cabluri de cupru pentru a fi transformate în lingouri. Ulterior, lingourile erau vândute, de obicei, unor firme din China. Poliţia din Napoli a confiscat recent câteva zeci de containere de marfă pline cu lingouri de cupru. Acestea erau depozitate în port şi urmau să fie încărcate pe o navă comercială sub pavilion chinezesc.

Conform unor surse din Poliţie, hoţii de cupru au găsit o nouă sursă de cabluri. Grupurile de hoţi au reuşit să sustragă sute de kilograme de cabluri de cupru din depozitele companiei italiene de electricitate, Enel.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor