Furtuna din PSD Timiş se amână

15Comentarii
Furtuna din PSD Timiş se amână
Fostul preşedinte al PSD Timişoara, Ion Răducanu, exclus, în lipsă, din partid, îşi caută dreptatea la conducerea centrală: “Daca aceasta consideră că eu trebuie să fiu sacrificat ca să rămânem marioneta PNŢCD, nu-mi rămâne decât să ies din viaţa politică”.

Deşi liderul PSD Timiş, Ilie Sârbu, a anunţat că Biroul permanent judeţean l-a exclus miercuri din partid pe liderul organizaţiei municipale şi consilierul local Ion Răducanu pe motive de indisciplină şi pentru că punea în pericol alianţa administrativă cu ţărăniştii, acesta se consideră încă membru de partid şi contestă decizia ca fiind nestatutară. De aceea, Răducanu a organizat joi seara o conferinţă de presă în care nu a atacat atât partidul, cât pe primarul ţărănist Gheorghe Ciuhandu. Asta, pentru că excluderea sa vine în urma ultimei şedinţe de consiliu local, când a atacat mai multe proiecte şi s-a contrat în termeni duri cu Ciuhandu, care a ameninţat ulterior cu ruperea alianţei locale. Şi aici, “exclusul” a enumerat motivele pentru care spune el că a fost dat afară: faptul că nu a fost de acord cu majorarea tarifelor la gunoi, deşi “viceprimarul Sorin Grindeanu a fost pus să semneze, în lipsa primarului, referatul acestui proiect de hotărâre şi a semnat ca primarul“, pe motiv că Retimul are nevoie urgent de o instalaţie de împachetare a gunoiului de un milion de euro, faptul că nu a fost de acord să se dea la RATT o subvenţie pentru gratuităţile călătorilor, pentru că regia a înghiţit milioane de euro, că nu a fost de acord să fie daţi 13 mii de metri pătraţi, gratuit, în centrul Timişoarei, lituanienilor care au cumpărat Cazarma U, că nu a fost de acord să se majoreze cu 20 mii de euro devizul pentru reamenajarea Parcului Poporului “pe motiv că s-a schimbat cursul valutar” etc. El a acuzat şi modul în care decurge aprobarea planurilor urbanistice în consiliu: “Sunt PUZ-urile pe care băieţii deştepţi încearcă să le treacă fiecare cu pilele lui: unii au o pilă mare la Urbanism, alţii au o pilă mare la Patrimoniu şi tot aşa“. De altfel, Răducanu consideră că a fost exclus “pentru că strica interesele băieţilor deştepţi“. El a refuzat însă să dea nume, spunând doar că aceştia au “jumătate din consilierii de la judeţ, jumătate din cei de la municipiu, în diferite grupuri“. Consilierul, pentru că deocamdată mandatul său nu a încetat, îi cere primarului Gheorghe Ciuhandu să-şi ceară scuze, după ce acesta a declarat despre el că are “un ton inchizitorial, foarte practicat înainte de 1989, la întrunirile activiştilor de partid“. Acesta şi-a prezentat şi adeverinţa de la CNSAS de necolaborare cu fosta Securitate.

“Văd că am fost de sacrificiu!”

Cât despre PSD, Răducanu consideră că nu a încălcat cu nimic statutul partidului: “Eu sunt ales de Conferinţa municipală, ei să mă dea afară! Eu am muncit, n-am făcut rău la nimeni. M-au rugat să mă duc prefect, că eu nu am vrut, m-au rugat să reconstruiesc organizaţia, m-au trimis obligat să candidez la Primăria Timişoara, că domnul Sârbu doi ani de zile a tot candidat şi după n-a mai candidat… Le-am făcut pe toate, am fost ca o păpuşă. Văd că am fost de sacrificiu!“, consideră Răducanu. El nu vede prea multe avantaje nici în alianţa cu ţărăniştii şi liberalii, de pe urmă căreia PSD a obţinut un vicepreşedinte la judeţ şi un viceprimar în Timişoara: “Domnul preşedinte Sârbu ţine la această alianţă pentru că pierde două locuri de conducere în acest judeţ. Noi n-am obţinut nimic, ci numai obligaţia de a vota ce zice domnul Ciuhandu. La primărie am obţinut ce-i mai rău, partea edilitară, toate se sparg în capul nostru, iar la consiliul judeţean am obţinut un vice care se ocupă de Urbanism şi aici… ştie el cum se ocupă“. De altfel, Răducanu a declarat că a avut recent “o discuţie extrem de virulentă” cu vicele CJT Adam Crăciunescu, dar că acesta “este doar un executant”. Cât despre despre cum merg lucrurile în PSD Timiş, “exclusul” a ameninţat că o să spună în curând, dacă situaţia sa rămâne aceeaşi!

PSD Timiş l-a dat afară pe “Răducanu care sparge clanu’!”

Ion Răducanu contraatacă la Geoană15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor