Furtul, infracţiunea „preferată” a minorilor

1Comentariu
Furtul, infracţiunea „preferată” a minorilor
În cursul anului 2009, la Centrul de Reeducare Buziaş din judeţul Timiş au fost instituţionalizaţi 36 de tineri, iar alţi şapte au fost transferaţi din alte centre de reeducare, ceea ce a ridicat numărul total al acestora la 108, alţi 65 de adolescenţi fiind în acest centru din 2008.

Cea mai frecventă infracţiune comisă de minorii aflaţi la Centrul de Reeducare de la Buziaş a fost furtul calificat, pentru care îşi ispăşesc pedeapsa 69 de tineri. Nu lipsesc însă nici infracţiunile violente, cum ar fi tâlhăriile, care au fost comise de 28 dintre cei „cazaţi” la centrul de reeducare. De asemenea, patru tineri au fost închişi după ce au fost acuzaţi de viol, iar unul chiar de tentativă de omor. Un alt tânăr a fost închis după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o fată care nu împlinise 18 ani, iar un altul pentru vătămare corporală gravă.

Majoritatea celor aflaţi în Centrul de Reeducare de la Buziaş nu au antecedente penale, doar 25 dintre cei aflaţi în centru figurând în evidenţele poliţiei.   

Centrul de Reeducare Buziaş acordă asistenţă educaţională şi psihosocială tinerilor delincvenţi din 13 judeţe ale ţării (Timiş, Alba, Arad, Bihor, Cluj, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Sibiu, Caraş – Severin, Mehedinţi, Satu – Mare, Sălaj), cu vârste cuprinse între 14 – 20 ani, care au săvârşit fapte penale şi cărora li s-a aplicat de către o instanţă de judecată măsura educativă a internării într-un centru de reeducare. Mare parte dintre ei sunt minori.

 

 

Taguri: , , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor