Funeriu spune că directorii şcolilor care nu vor organiza bacalaureatul nu vor fi sancţionaţi

8Comentarii
Funeriu spune că directorii şcolilor care nu vor organiza bacalaureatul nu vor fi sancţionaţi
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, spune că directorii şcolilor care nu vor organiza examenul de bacalaureat din cauza grevei cadrelor didactice nu vor fi sancţionaţi şi că nu a semnat un ordin în acest sens, aşa cum pretind liderii sindicali din învăţământ.

“Din păcate, domnii lideri de sindicat sunt din nou în situaţia în care fie dau dovadă de rea intenţie, fie nu cunosc realitatea. Nu am semnat şi nici nu voi semna vreun document prin intermediul căruia directorii unităţilor de învăţământ să fie sancţionaţi. Aşa cum am precizat şi în conferinţa de presă de vineri, nu am în vedere măsuri punitive la adresa directorilor de şcoli sau a cadrelor didactice, atât timp cât mă voi afla la conducerea acestui minister”, spune Daniel Funeriu

Funeriu precizează că singurul ordin de ministru pe care l-a semnat şi care îi vizează pe conducătorii unităţilor de învăţământ a fost publicat în Monitorul Oficial pe 19 aprilie şi modifică un ordin mai vechi, care aproba metodologia de organizare a concursurilor pentru ocuparea posturilor de director.

“Conform unei anexe la acest ordin din 2006, contractul de management al directorilor conţinea o clauză în care se stipula că acesta se suspendă de drept, în momentul în care împotriva lor era depusă o plângere penală. Prin noul de ordin această clauză a fost modificată, în sensul în care, contractul de management nu se mai suspendă ori de câte ori există plângeri penale depuse, ci numai atunci când plângerea este depusă de inspectoratul şcolar judeţean sau MECTS”, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop, a anunţat, luni, pe blogul personal, că a aflat că Daniel Funeriu a emis un ordin de ministru prin care directorii împotriva cărora inspectorul sau ministerul va depune o plângere penală va fi suspendat din funcţie. “Mai clar, domnul ministru îi ameninţă pe directori că dacă nu sunt atenţi la profesorii sindicalişti din subordine, atunci domnul inspector general va face o plângere penală (sau va fi obligat sa o facă) şi ei vor fi suspendaţi din funcţie”, spunea Pop în mesajul publicat pe blog.

Sursa: Newsin8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor