Funcţionarii publici au primit contribuabilii cu grevă

14Comentarii
Funcţionarii publici au primit contribuabilii cu grevă
Activitatea primăriei din oraşul de pe Bega, dar şi a altor instituţii din sistemul bugetar, a fost întreruptă, joi dimineaţa, între orele 8-10. Funcţionarii publici au protestat astfel împotriva guvernanţilor care refuză să le acorde majorări salariale de 50 la sută.

La greva de avertisment au participat sindicaliştii de la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) şi de la Alianţa Sed Lex, mii de funcţionari publici din Timiş. La Primăria Timişoara au fost lipite afişe cu grevă de avertisment pe uşi, iar oamenii care n-au ştiut de grevă şi au făcut un drum până la primărie au avut surpriza să constate că ghişeele la care se lucrează cu publicul sunt închise. Asta, chiar dacă reprezentanţi din conducerea municipalităţii susţin că în cele două ore de grevă „s-a lucrat în regim de avarie” la ghişeele unde se plătesc taxe şi impozite. FNSA are afiliaţi, în Timiş, aproximativ 4.000 de salariaţi. Doar în Primăria Timişoara sunt circa 1.500 de membri, cu tot cu direcţiile care aparţin de consiliul local, inclusiv Poliţia Comunitară şi Direcţia de Evidenţă a Persoanei. Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara are în componenţă 161 de primării, din mai multe judeţe. „La această grevă de avertisment au participat toate sectoarele administraţiei publice, atât administraţia locală, cât şi cea centrală, prin direcţiile care ţin de aceasta – trezorierii, vămi, case de pensii, statistica… Acum aşteptăm reacţia guvernanţilor. Noi cerem acordarea unei creşteri salariale de 50 la sută, promovarea unei legi unice de salarizare pentru sistemul bugetar, încheierea contractului colectiv de muncă la nivelul administraţiei publice şi respectarea prevederilor privind dialogul social între guvern şi reprezentanţii sindicatelor din administraţie”, ne-a declarat Tiberiu Negrei, vicepreşedinte FNSA şi reprezentantul sindicaliştilor din Primăria Timişoara.

Primăria Timişoara intră în grevă14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor