Functionarii din Primaria Timisoara sunt pregatiti de greva generala

10Comentarii
Functionarii din Primaria Timisoara sunt pregatiti de greva generala
Atenţie dacă aveţi treburi de rezolvat miercuri la Primaria Timisoara, funcţionarii din această instituţie vor fi la serviciu, dar s-ar putea să nu lucreze. Sindicaliştii din administraţia publică locală, numulţumiţi de reducerea veniturilor, vor iniţia greva generală din data de 5 mai 2010 dacă nu se va ajunge la un consens cu guvernanţii la discuţiile de marţi, 4 mai 2010.

Este vorba de o acţiune de protest la nivel naţional, organizată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), la care este afiliat şi Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primaria Timisoara.

Sindicaliştii cer anularea Ordinului nr. 32/42/2010 al Ministerului Muncii şi Ministerului Finanţelor pentru monitorizarea şi controlul aplicării Legii-cadru 330 din 2009, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice la nivelul instituţiilor şi autorităţilor publice locale, sunt nemulţumiţi de faptul că nu sunt respectate hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile, contractele şi acordurile colective de muncă legal încheiate şi nu au fost găsite soluţii concrete pentru menţinerea veniturilor funcţionarilor publici la nivelul celor din 2009, acestea fiind diminuate drastic faţă de luna decembrie a anului trecut, susţine liderul Sindicatului din Primaria Timisoara, Tiberiu Negrei. De asemenea, reprezentanţii FNSA sunt nemulţumiţi de disponibilizările anunţate în sectorul bugetar.

Toate aceste lucruri au determinat conducerea FNSA să programeze declanşarea grevei generale cu întreruperea activităţii pe termen nelimitat începând din data din 5 mai 2010, adică de miercuri. Federaţia a notificat deja Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale cu privire la declanşarea conflictului de muncă la nivel naţional pentru administraţia publică locală.

Astfel, salariaţii de la Primaria Timisoara care şi-au exprimat acordul pentru a participa la greva generală vor fi prezenţi miercuri la serviciu, în birouri, se vor ponta, dar nu vor desfăşura activităţile specifice locului de muncă, anunţă conducerea sindicatului. Aceasta anunţă demararea protestului în cazul în care reprezentanţii FNSA nu vor ajunge marţi la un acord cu oficialii guvernului.

„Greva trebuie anunţată cu două zile înainte, noi suntem pregătiţi, deşi sperăm să nu fim nevoiţi să recurgem la această acţiune. Dar, dacă mâine (n.r. – marţi) nu se va ajunge la un consens vom intra în grevă generală. Situaţia este inacceptabilă. Am fost chemaţi la Tribunalul Bucureşti de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru constatarea nulităţii acordului colectiv de muncă încheiat în 2004, un acord pentru care o avem o sentinţă prin care se constată legalitatea”, ne-a declarat Tiberiu Negrei, preşedintele Sindicatului din Primaria Timisoara, la care sunt afiliate 206 primării, din mai multe judeţe.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor