Functionarii de la Finante vor primi banii de stimulente

1Comentariu
Functionarii de la Finante vor primi banii de stimulente
Situaţia conflictuală apărută la nivelul Direcţiei de Finanţe Timiş este pe cale de a fi rezolvată. Dacă nu vor mai apărea alte probleme, până în ziua de luni, banii de stimulente pentru luna august ar trebui să intre în conturile funcţionarilor publici din cadrul Direcţiei, am aflat de la Virginia Duţu, purtător de cuvânt al sindicatului din cadrul instituţiei.

Ca urmare a opririi plăţii stimulentelor, angajaţii instituţiei s-au trezit cu salariile semnificativ tăiate. În consecinţă, săptămâna trecută, un protest pornit la sediul central al Ministerului Finanţelor s-a extins la majoritatea Direcţiilor judeţene de Finanţe, inclusiv în Timiş. Activitatea a fost blocată pentru două zile, aceasta până ce la nivel central sindicatul şi ministrul Gheorghe Ialomiţianu nu au ajuns la un acord pentru rezolvarea problemei stimulentelor. „La nivelul Direcţiei de Finanţe Timiş a fost constituită o subcomisie care a analizat situaţia şi a întocmit listele cu stimulentele care vor fi plătite. Documentele au fost întocmite şi acum sunt trimise la Bucureşti pentru aprobare. Noi am aplicat criteriile stabilite şi acum aşteptăm ca acestea să fie aprobate, iar oamenii să-şi primească banii. În mod normal, până luni, banii ar trebui să fie pe carduri la oameni”, ne-a mai declarat Virginia Duţu.

Deocamdată nu se mai pune problema unei noi greve, cei cu treburi la Finanţe nu vor mai avea de suferit în Timiş. „Bani sunt, nu ar trebui să fie probleme cu plata stimulentelor. Timişul este al treilea contribuitor pe ţară, la bugetul de stat. Într-adevăr, lunile trecute au fost situaţii în care nu s-a îndeplinit planul de încasări. Noi am făcut o scrisoare deschisă către Minister în care am cerut stabilirea unor niveluri ale încasărilor în conformitate cu situaţia economică actuală, ceea ce s-a şi întâmplat. Deci, nu se pune problema unei lipse a rezultatelor”, ne-a mai declarat Duţu.

Pentru joi este aşteptată şi prezentarea noii grile de salarizare a personalului din Finanţe. În funcţie de modul de calcul al veniturilor, care vor include în salariu şi ceea ce acum se dă sub formă de stimulente, vor fi stabiliţi următorii paşi în lupta sindicală a personalului din instituţie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor