Funar îi cere prefectului de Cluj să atace în contencios administrativ dispoziţii ale primarului Boc

Senatorul PRM Gheorghe Funar îi cere prefectului de Cluj, Călin Platon, să atace în contencios administrativ mai multe dispoziţii ale primarului Emil Boc, vizând prelungirea ocupării, fără concurs, a unor funcţii de conducere în Primărie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Într-o adresă trimisă, duminică, prefectului judeţului Cluj, Funar susţine că primarul Emil Boc, cu încălcarea prevederilor legale, a emis dispoziţiile de prelungire a ocupării posturilor de conducere pentru un număr de aproximativ 50 de funcţionari publici din Primăria municipiului Cluj-Napoca.
“În mod corect, respectând prevederile legale, dumneavoastră aţi atacat (prefectul judeţului Cluj, Călin Platon n.r.) în contencios administrativ dispoziţia primarului Emil Boc vizând prelungirea ocupării funcţiei de secretar al municipiului Cluj-Napoca, fără concurs, pentru doamna Aurora Ţărmure. Vă solicit, domnule prefect, să fiţi intransigent şi să folosiţi aceeaşi unitate de măsură şi pentru celelalte aproximativ 50 de dispoziţii ale primarului Emil Boc prin care s-a prelungit ilegal ocuparea funcţiilor de conducere de către alţi funcţionari ai Primăriei municipiului Cluj-Napoca”, arată Gheorghe Funar.
Senatorul PRM mai susţine, în adresa către prefect, că primarul Emil Boc nu a avut niciun motiv să nu respecte şi să nu aplice prevederilor legale pentru ocuparea prin concurs a posturilor de conducere din Primărie.
“Fiind de profesie jurist, domnul Emil Boc nu are cum invoca scuza necunoaşterii prevederilor legale şi nici aceea că a semnat ca primarul. Mai mult, este posibil ca şi în cazul acestor dispoziţii ilegale, ele să nu fie semnate de către primarul Emil Boc, ci de către alte persoane feminine, mandatate nelegal să-i imite semnătura sau să aplice o parafă (ştampilă) în locul semnăturii olografe a edilului-şef. Verificând mai atent acest caz, nu este exclus ca dispoziţiile de la sfârşitul lunii martie, pentru cele 50 de persoane cu funcţii de conducere din Primăria municipiului Cluj-Napoca, să fi fost semnate şi eliberate în timp ce primarul Emil Boc nu se afla în Cluj-Napoca, dânsul fiind navetist de Bucureşti”, a adăugat Funar.
Gheorghe Funar îi cere prefectului să atace în contencios administrativ toate dispoziţiile primarului privind prelungirea ocupării unor funcţii de conducere în Primăria Cluj Napoca.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Raimonda Boian, a declarat corespondentului MEDIAFAX că lucrurile semnalate de senatorul PRM Gheorghe Funar sunt probleme de formă, nu de fond.
“Dispoziţiile au fost date în conformitate cu prevederile legii funcţionarilor publici. Termenul pentru organizarea concursurilor este de şase luni, respectiv până în 30 iunie 2008 şi în perioada următoare vor fi organizate concursuri conform legii”, a precizat Boian.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor