Frigul aduce si ajutoarele de incalzire! Amenzi mari pentru cei care mint cu privire la venituri

De Roxana Deaconescu
Frigul aduce si ajutoarele de incalzire! Amenzi mari pentru cei care mint cu privire la venituri
Începând de luni, 3 octombrie, Colterm distribuie formularele pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței în sistem centralizat. Beneficiază de aceste ajutoare familiile care au un venit mediu pe membru de familie ce nu depășește 786 de lei, precum și persoanele singure cu venituri lunare de până la 1082 de lei. Atenție! Cine nu declară toate veniturile riscă amenzi uriașe!

Societatea de termoficare are nouă puncte operative în care distribuie cererile pentru ajutoarele de încălzire.

Viitorii beneficiari trebuie să depună un dosar complet și corect, amenzile pentru cei care mint ajungând și la 1.000 de lei.

„Neîndeplinirea obligaţiei titularului de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute, aşa cum sunt acestea trecute în formularele tip, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1000 lei”, transmit reprezentanții primăriei.

Actele necesare la dosar, pe lângă cererea și formularul tip ce se ridică de la Colterm, sunt următoarele: copii după actele de identitate ale membrilor de familie; acte din care rezultă calitatea titularului cererii față de imobilul pentru care solicită ajutorul – proprietar sau chiriaș ori împuternicit, precum și adeverință de la liceu sau de la facultate pentru elevii ori studenții peste 18 ani, dar și adeverință privind venitul net, inclusiv valoarea bonurilor de masă, prime, ore suplimentare; cupoane pensii, cupoane indemnizații pentru creșterea copilului până la vârsta de 2 sau 3 ani; cupoane indemnizații cu caracter permanent; cupoane alocații pentru minori dați în plasament familial sau încredințați spre creștere și educare; acte doveditoare ale veniturilor din închirieri, dobânzi, dividende sau părți sociale; declarație privind alte venituri realizate. De asemenea, persoanele care nu au venituri vor depune o declarație pe proprie răspundere.

Formularele distribuite de Colterm pot fi ridicate de la următoarele puncte ale societății de termoficare: Tipografilor 1, Orșova 101, Pomiculturii 24A, A. Popovici 25, P. Craiului 3, Musorgski 4, Aștrilor 3 și Frunzei 1. Acestea sunt deschise în zilele de luni, marți, miercuri și vineri, între orele 11-15, dar și joia, între orele 12-17. Se mai pot ridica cereri și de la sediul Colterm de pe Oituz nr. 3, de luni până vineri, între orele 7-15.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon 0256.434.530 şi 0256.258.722.

Pe site-ul primăriei găsiți lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului social!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !