Frigul a trimis acasa copiii de la gradinita din Masloc

De Corina Eva
Reactualizat la:
Cladirea ce ar trebui sa-i adaposteasca pe copii, aproape parasita
Cladirea ce ar trebui sa-i adaposteasca pe copii, aproape parasita
Copiii de la grădiniţa din Maşloc au fost trimişi luni acasă. Toţi sunt răciţi şi bolnavi din cauza condiţiilor în care funcţionează grădiniţa „provizorie”. Locaţia desemnată să-i adăpostească nu are încălzire şi nici apă, iar sobele de teracotă reprezintă un real pericol.

De aproape 5 ani există promisiunea ca va fi înfiinţată o grădiniţă nouă în localitatea Maşloc. Începutul anului şcolar 2011-2012 i-a prins pe copii în stradă, recepţia lucrării la noua construcţie, finalizată în proporție de 100%, nerealizându-se nici astăzi. Motivul: constructorul nu şi-a primit banii de la Ministerul Educaţiei, contractantul lucrării. Inspectoratul Şcolar a găsit la deschiderea anului şcolar o soluţie de compromis, până la efectuarea plăţii către constructor: funcţionarea grădiniţei în vechea locaţie, sugerând autorităţilor locale reînnoirea contractului de închiriere cu proprietarul clădirii.

Noul an scolar a "aruncat" prescolarii din Masloc intr-o cladire improprie functionarii unei gradinite

Contractul de închiriere a expirat în vara anului trecut, iar proprietarul clădirii în care funcţiona grădiniţa intenţionează vânzarea imobilului. Condiţiile în care se află în prezent clădirea sunt precare. Sobele de teracotă nu au fost verificate de ani de zile, coşurile de evacuare nici atât, cele două tobogane şi unicul leagăn din curte reprezintă un real pericol, pe când în interior temperatura se apropie de cea de afară. Geamurile şi uşile stau închise în câteva cuie, iar de apă caldă nici nu poate fi vorba.

De frig, micutii au racit. Sobele nu au fost curatate de ani buni

Inspectoratul Şcolar Timiş nu are însă bani pentru reparaţiile imediate care se impun la această clădire, iar autorităţile locale nici atât. „Am sugerat, pentru o perioadă scurtă de timp, ducerea copiilor în vechea locaţie. Ştim că nu există încălzire, iar condiţiile lasă de dorit, însă am apreciat-o ca o soluţie imediată, nedefinitivă. Am trecut Maşlocul pe lista de priorităţi a Inspectoratului Şcolar Timiş. În prezent continuăm demersurile noastre către Ministerul Educaţiei pentru achitarea sumelor restante către constructorul noului imobil ce ar urma să găzduiască grădiniţa. Nu avem însă, până în prezent, un termen exact de plată”, ne-a declarat Marin Popescu, inspector şcolar general.

Cladirea ce ar trebui sa-i adaposteasca pe copii, aproape parasita

„Blestemul” grădiniţei din Maşloc pare că nu se mai termină. De curând, noua construcţie a fost vandalizată, hoţii furând cam tot ce era de furat: obiecte sanitare, întrerupătoare, calorifere, corpuri de iluminat. „Am trimis, cu acceptul Inspectoratului Şcolar Timiș, copiii acasă. Este o situaţie deloc plăcută: copii înghesuiţi într-o cameră şi aceea fără căldură, răciţi şi bolnavi. Aşa ceva este strigător la cer. În tot acest timp o altă construcţie stă mărturie unei promisiuni începute în 2007. Am făcut zeci de adrese în care am prezentat situaţia exactă în care ne aflăm. Este o răspundere umană până la urmă de a condamna aceşti micuţi la îmbolnăvire certă”, ne-a spus Aura Danilescu, directorul școlii din Maşloc.

Copiii din Masloc au o gradinita noua, dar nu o pot folosi din cauza nepasarii autoritatilor

Spargere la gradinita din Masloc: hotii au furat caloriferele si au devastat grupurile sanitare!

Copiii din Masloc au ramas fara gradinita si risca sa inceapa noul an scolar in strada0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor