FRF face un teren de fotbal cu gazon sintetic la Timisoara, langa Dan Paltinisanu

De Roxana Deaconescu
6Comentarii
FRF face un teren de fotbal cu gazon sintetic la Timisoara, langa Dan Paltinisanu
© foto: maramedia.ro
Primăria Timișoara se asociază cu Federația Română de Fotbal pentru construirea unui teren de fotbal cu suprafață de gazon sintetic pentru antrenament și joc. Lucrările vor fi făcute de FRF, iar investiția va fi donată primăriei.

Terenul de fotbal va fi amenajat pe o suprafață deținută de primărie în zona Stadion – str. Cerna, de 39.133 de metri pătrați. Acolo vor putea juca micii fotbaliști din centrele regionale de pregătire înființate și organizate în Timișoara de către Federația Română de Fotbal, dar și fotbaliștii de la cluburile sportive din oraș afiliate la FRF.

Proiectul va respecta inclusiv normele Uniunii Europene, respectiv FIFA, UEFA și va fi supravegheat de reprezentanți desemnați în acest scop, se arată în documentația care va ajunge la următoarea ședință de consiliu pe mesele aleșilor locali. Consilierii vor adopta asocierea municipalității cu FRF.

„Părțile sunt de acord cu faptul că terenul pus la dispoziție de primărie este imperios necesar pentru realizarea unei baze sportive moderne, care va fi utilizată pentru desfășurarea activităților fotbalistice de bază, în special pentru selecția, pregătirea prin antrenamente și jocuri amicale/oficiale necesare formării și dezvoltării sportive a tinerelor talente”, se arată în contractul ce va fi semnat de cele două părți.

Potrivit reprezentanților municipalității, decizia de asociere s-a luat în urma unei scrisori venite de la FRF. Oficialii primăriei spun că investiția apare deja în bugetul de dezvoltare pe anul 2018.

„Federația Română de Fotbal a inițiat începând cu anul 2017 proiectul de construire de terenuri de fotbal cu gazon artificial, în parteneriat cu autoritățile locale. În acest context, îmi face deosebită plăcere să vă propun implicarea Municipiului Timișoara în acest proiect. Conform proiectului, FRF va livra covorul de gazon sintetic și porțile, urmând ca municipalitatea să construiască terasamentul și celelalte amenajări necesare. Ulterior construirii, terenul va fi folosit în scopul desfășurării de activități fotbalistice de bază, cu implicarea în special a copiilor din comunitatea în care va fi amplasat terenul de fotbal”, se arată într-o adresă semnată de Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Primăria se va ocupa de documentația tehnico-economică – SF și PT, de lucrările de construcții-instalații aferente fazei de execuție pentru infrastructura de bază-suport a terenului pe care se montează suprafața de joc cu gazon sintetic, precum și de alte amenajări necesare – drenaj, împrejmuiri, instalații de apă-canal, instalații electrice, sistem de iluminat-nocturnă, anexe cu vestiare, dușuri, grupuri sanitare. Practic, municipalitatea trebuie să pună la dispoziția FRF terenul construit cu infrastructura de bază-suport finalizată, pentru execuția lucrărilor de montare a suprafeței de gazon sintetic.

Federația Română de Fotbal va amenaja suprafața de joc, urmând să doteze și să monteze covorul de gazon sintetic, care să fie omologabil la nivel FIFA ** (două stele), precum și să asigure materialele auxiliare de întreținere a suprafeței de joc sintetice, pentru punerea în funcțiune a terenului. Tot FRF va pune și porțile, pe care le va dota cu accesoriile necesare, profesionale, omologabile tot de către FRF. La final, Federația Română de Fotbal va dona totul primăriei, însă va avea oricând dreptul să folosească gratuit baza sportivă pentru antrenamente, jocuri oficiale sau amicale ale echipelor naționale, cu notificarea primăriei înainte cu 15 zile de joc. Primăria va folosi tot gratuit terenul și facilitățile, fiind proprietară a viitoarei baze sportive.

„Durata contractului este de zece ani, începând de la semnarea sa. Ulterior expirării termenului inițial de zece ani pentru care a fost încheiat contractul, în măsura în care niciuna dintre părțile semnatare nu va denunța unilateral prezentul contract, printr-o notificare prealabilă scrisă și comunicată tuturor părților prezentului contract cu un preaviz de minimum trei luni, acesta se va prelungi de drept în mod succesiv, pe perioade de câte un an”, se mai arată în contract.

Aleșii locali vor trebui să fie de acord cu asocierea, după care reprezentanții PMT se vor putea apuca să pregătească documentația necesară, urmând să fie pornită o licitație pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor