FRF, ameninţată cu excluderea

FRF
FRF
FRF este somata de FIFA sa sanctioneze gruparea FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, conform deciziei TAS in cazul palmaresului, in caz contrar forul roman urmand sa faca obiectul unei proceduri disciplinare, sanctiunile putand ajunge pana la excluderea din competitiile organizate de FIFA.

Intr-un fax remis, miercuri, de catre FIFA secretarului general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Adalbert Kassai, se mentioneaza ca, in urma analizarii unei plangeri venite din partea SC FC Politehnica Timisoara SA, patronata de Claudio Zambon, forul international a ajuns la concluzia ca decizia TAS in cazul palmaresului gruparii de fotbal Poli Timisoara nu a fost aplicata corect de catre FRF.

Decizia TAS trebuia in mod evident sa fie aplicata clubului care evolueaza in prima liga din Romania, FCU Politehnica Timisoara & Invest SA. In consecinta, solicitam Federatiei Romane de Fotbal sa aplice corect decizia TAS, in toate punctele sale“, se arata in comunicatul FIFA.

FRF este somata astfel, ca pana pe data de 15 iunie 2007, cel mai tarziu, sa faca dovada aplicarii corecte a sanctiunilor impuse de TAS clubului FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, in caz contrar urmand sa fie deschisa o procedura disciplinara impotriva forului roman.

In cazul in care federatia dumneavoastra nu va prezenta pana cel tarziu pe data de 15 iunie 2007 dovada privind aplicarea sanctiunilor TAS clubului corect, Comisia de Disciplina a FIFA va deschide o procedura disciplinara impotriva Federatiei Romane de Fotbal. Sanctiunile in astfel de cazuri pot ajunge pana la excluderea din competitiile organizate de FIFA”, se arata in comunicatul citat.

In comunicat se precizeaza, de asemenea, ca federatiile nationale sunt obligate sa recunoasca si sa aplice deciziile luate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv si sa se asigure ca membrii afiliati, respectiv cluburile, respecta hotararile acestei instante.

In decembrie 2006, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis sa oblige pe FCU Politehnica Timisoara sa continue cu numele initial, CS FC Politehnica AEK Timisoara, sau sa isi ia un alt nume aprobat de FRF, hotarand sa interzica si folosirea culorilor alb-violet. De asemenea, TAS a mai decis ca FCU Politehnica Timisoara sa plateasca cate 5.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat, incepand cu data de 5 decembrie 2006 si pana cand intra in vigoare schimbarea de nume in concordanta cu prezenta sentinta.

FCU Politehnica Timisoara a fost obligata, de asemenea, sa plateasca suma de 90.000 de euro drept compensatie pentru violarea folosirii numelui, a culorilor, a imnului, a istoriei si a logoului SC FC Politehnica Timisoara SA, intre 13 iunie si 4 decembrie 2006. In cazul in care nu va achita aceasta suma in decurs de o luna, FCU Politehnica Timisoara va trebui sa plateasca o dobanda anuala de cinci procente.

Potrivit deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv, Comisia de Apel a FRF a fost mandatata sa decida suma pe care FCU Politehnica Timisoara trebuie sa o plateasca catre SC FC Politehnica Timisoara SA pentru fiecare folosire a numelui, imnului, istoriei, logo-ului si a culorilor intre 31 ianuarie 2005 si 12 iunie 2006 si va mari aceasta suma cu numarul meciurilor oficiale jucate de FCU Politehnica Timisoara din acea perioada pentru a calcula intreaga suma compensatorie.

FIFA a solicitat, la mijlocul lunii februarie, FRF, printr-o adresa oficiala, sa puna in aplicare decizia TAS de la Lausanne in privinta numelui si palmaresului gruparii Poli Timisoara.

Cu toate acestea, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a dat dreptate, la 22 februarie, clubului FCU Politehnica in litigiul cu SC FC Politehnica Timisoara SA, patronata de italianul Claudio Zambon, in ceea ce priveste palmaresul echipei de fotbal din orasul de pe Bega. Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis, in sedinta de joi, “sa admita cererea de revizuire inaintata de FCU Politehnica si sa desfiinteze hotararea Curtii de Recurs Federale din ziua de 12 iunie 2006“.

Pe data de 20 martie, Comisia pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF a decis punerea in aplicare a hotararii TAS in cazul palmaresului clubului Poli Timisoara, impotriva unei grupari, FCU Politehnica Timisoara, care activeaza doar in campionatele de copii si juniori.

Astfel, in urma acestei decizii, Politehnica Timisoara, clubul care activeaza in Liga I si al carei presedinte este Marian Iancu, poate folosi aceleasi insemne, imnul, sigla si palmaresul, ca si pana acum.

Consilierul juridic al FRF, Justin Stefan, a explicat atunci ca FCU Politehnica Timisoara este o asociatie care nu are nicio legatura cu SC FC Politehnica Timisoara & Invest SA, al carui proprietar este compania Balkan Petroleum si care activeaza cu echipe de seniori in cadrul Ligii I si a II-a.

Hotararea TAS este pronuntata strict impotriva FCU Politehnica Timisoara care are echipe in campionatele de copii si juniori. Gruparea lui Marian Iancu nu are nicio legatura cu aceasta decizie. In momentul de fata poate activa ca si pana acum. Iar daca vor exista nemultumiri impotriva clubului din Liga I, societatea domnului Claudio Zambon este nevoita sa se adreseze din nou instantelor si sa parcurga cursul firesc al comisiilor“, a afirmat consilierul juridic al FRF.

Comisia pentru Statutul Jucatorului obliga FCU Politehnica Timisoara, conform hotararii TAS din data de 5 decembrie 2006, sa-si schimbe numele si sa-si ia un alt nume care nu include riscul de a fi confundat cu SC FC Politehnica Timisoara SA, apartinand italianului Claudio Zambon. Aceasta obligatie se va indeplini in conditiile articolului 2.1 din ROAF, pana la inceperea campionatului urmator, in speta editia 2007/2008.

FCU Politehnica Timisoara era obligata sa plateasca catre SC FC Politehnica Timisoara SA suma de 10.000 euro, aceasta rezultand din inmultirea a 5.000 de euro cu 2 meciuri oficiale (n.r. – la nivel de copii si juniori ) disputate in perioada scursa de la 05.12.2006 si pana la data pronuntarii prezentei hotarari.

De asemenea, FCU Politehnica Timisoara este obligata sa achite catre SC FC Politehnica Timisoara SA suma de 90.000 euro, sub sanctiunea platii unei dobanzi de 5% pe an incepand cu data de 05.01.2007 si suma de 500 franci elvetieni, ca taxa de procedura la TAS si 300 lei, ca taxa de procedura la CSJ.

Gruparii FCU Politehnica Timisoara i se interzice sa imite culorile si sa foloseasca imnul, istoria si logo-ul SC FC Politehnica Timisoara SA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor