Franz Liszt si butoiul-pian la Palatul Baroc

De S.P.D.
Franz Liszt si butoiul-pian la Palatul Baroc
Muzeul de Artă Timişoara anunţă pentru această săptămână două evenimente la Palatul Baroc: lansarea albumului de artă „Barrique Art. Artă şi Vin. De Gustibus” şi conferinţa „Franz Liszt la Timişoara”.

Lansarea oficială a albumului de artă „Barrique Art. Artă şi Vin. De Gustibus” va avea loc marţi, 28 februarie 2012, de la ora 19. „Albumul este realizat în urma expoziţiei cu acelaşi nume, vernisată în toamna anului 2011 la Muzeul de Artă Timişoara. Atunci aţi putut admira 22 de butoaie de vin transfigurate de artişti din România şi Franţa.

Acum, o parte dintre artişti vă vor întâmpina în Sala Barocă alături de iniţiatorii proiectului Barrique Art: Andrei Herczeg şi Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă Timişoara”, precizează organizatorii evenimentului.

Joi, 1 martie 2012, de la ora 18, Muzeul de Artă Timişoara va fi gazda conferinţei „Franz Liszt la Timişoara. Ultimul turneu al marelui pianist prin sud-estul Europei, 1846-1847. Promotorul evenimentului este dr. Franz Metz, iar prelegerea sa va fi însoţită de exemplificări muzicale şi prezentări virtuale. Conferinţa se va desfăşura în Sala Barocă a Muzeului de Artă Timişoara, din Piaţa Unirii. Intrarea este liberă, în limita celor 80 de locurilor disponibile (aprox. 80). „Timişoara a fost una dintre ultimele localităţi în care a concertat Franz Liszt în ultimul său turneu de concerte, care l-a adus şi pe meleagurile bănăţene. La vârsta de numai 35 de ani a pus capăt activităţii sale de virtuoz al pianului. La Timişoara, el a fost numit membru de onoare a societăţii muzicale Temeswarer Liederkranz, a primit o coroană de lauri din aur şi a cedat o mare parte din veniturile sale din concerte unor instituţii din această metropolă. Răsunetele concertelor lui Liszt în Banat au găsit ecou şi în presa europeană. Pentru prima dată vor fi prezentate în această conferinţă documente inedite din timpul prezenţei lui Liszt la Timişoara”, subliniază realizatorul conferinţei. Dr. Franz Metz activează ca organist şi muzicolog la Muenchen, este originar din Banat şi autor al mai multor volume şi lucrări muzicologice în domeniul istoriei muzicii sud-est europene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor