Fotoliul de director, ocolit

Fotoliul de director, ocolit
TIMIŞOARA - Începe concursul pentru un post de director la şcolile din Timiş. În acest an, s-au înscris la concurs doar jumătate din câţi candidaţi este nevoie pentru a se ocupa toate posturile vacante.

Au fost scoase la concurs posturi de directori la 21 de licee şi grupuri şcolare, 38 de şcoli generale, 11 grădiniţe, şase şcoli speciale şi un post pentru director la Palatul Copiilor. Pentru posturile de directori adjuncţi s-au înscris la concurs 24 de cadre didactice pentru cele 34 de posturi. Aceste posturi sunt în 15 licee, şase şcoli generale şi trei şcoli speciale. Un mandat se director se desfăşoară pe o perioadă de patru ani şi poate fi ocupat în urma unui conscurs. Profesorii care vor să ocupe fotoliul de director la una din şcolile din judeţ trebuie să aibă cel puţin gradul doi, minim cinci ani vechime, să fie titular, să nu aibă până la pensie patru ani sau mai puţin şi să fi obţinut calificativul „bine” sau „foarte bine” la evaluare în ultimii trei ani. „Sunt şcoli în judeţul Timiş unde nu sunt profesori care să îndeplinească aceste condiţii. Aici sunt numiţi directori cu delegaţie, ca şi în alte situaţii”, ne-a spus Marin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !