Fotbal pentru studenti la Nationalele Universitare de la Timisoara

De C. Onaca
Fotbal pentru studenti la Nationalele Universitare de la Timisoara
Fotbal pentru studenti la Nationalele Universitare de la Timisoara
Campionatul Național Universitar de fotbal a ajuns la Timișoara pentru faza zonală. 16 echipe universitare din vestul ţării se vor lupta între 3 şi 5 aprilie pentru cele două locuri la turneul final. Faza zonală de la Timişoara se bucură şi de un meci demonstrativ între o echipă a foştilor componenţi ai Generației de Aur şi foşti fotbalişti bănăţeni.

16 universităţi din vestul ţării îşi trimit echipele de fotbal la Timişoara pentru preliminariile Campionatului Naţional Universitar. Miza este unul din cele două locuri calificabile la turneul final de la Bucureşti. Campionatul Naţional Universitar este o competiție organizată de Asociația „Student Sport” cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Federației Române de Fotbal.

Turneul de la Timişoara este al treilea după fazele zonale de la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Startul oficial al competiţiei din Banat a fost dat luni, în cadru festiv, în Aula Magna a Universităţii de Vest. În prezenţa a trei rectori ai universităţilor timişorene, dar şi a ambasadorului turneului Florin Bătrânu, echipele participante au fost încurajate să îşi apere şansele cu fair-play.

Turneul de la Timişoara va beneficia şi de un meci-vedetă, cel ce va pune faţă în faţă o echipă a foştilor componenţi ai Generaţiei de Aur şi una a Banatului. Joi, de la ora 19, pe parchetul sălii Constantin Jude se vor regăsi Jean Vlădoiu, Miodrag Belodedici, Bogdan Stelea, Florin Tene, Didi Prodan, Florin Constantinovici, Iosif Rotariu, Florin Bătrânu şi alţi invitaţi surpriză.

Din 3 până în 5 aprilie, sălile BanuSport şi Constantin Jude vor găzdui meciurile celor 16 echipe universitare: Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universitatea din Oradea, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, Universitatea din Petroşani, Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj.

Student Sport a reuşit să devină un punct de referinţă în mediul sportiv universitar după ce a strâns la startul competiţiei de baschet și fotbal nu mai puţin de 1 486 de echipe din 23 de centre. Mai mult decât o alternativă de petrecere a timpului liber, oferă o nouă viziune asupra apartenenţei, competitivităţii, identităţii individuale şi de grup. Asociaţia promovează un stil de viaţă sănătos bazat pe o alimentaţie sănătoasă şi mişcare, toate în detrimentul viciilor vârstei ca sedentarismul, alcoolul, tutunul, drogurile.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !