Fostul prefect de Timis vrea sa scape de numaratul gropilor din Baia Mare

13Comentarii
Fostul prefect de Timis vrea sa scape de numaratul gropilor din Baia Mare
Guvernul vrea să renunţe la inspectorii guvernamentali, după ce şi-a dat seama că, în 2010, a cheltuit cu aceştia aproape cinci milioane de lei. Fostul prefect de Timiş Ovidiu Drăgănescu, detaşat inspector guvernamental la Baia Mare, unde principala sa atribuţie era… număratul gropilor de pe două drumuri naţionale, abia aşteaptă să scape de această funcţie.

Înfiinţarea posturilor de inspectori guvernamentali a fost metoda aleasă de actualul Guvern pentru a scăpa de foştii prefecţi PSD şi PNL. După doi ani, timp în care reprezentanţii fostului Executiv în teritoriu s-au răspândit prin ţară, având diferite atribuţii de control, actualii guvernanţi au decis că aceştia reprezintă o cheltuială cam mare, în 2010 finanţarea acestui corp ridicându-se la aproape cinci milioane de lei, şi doresc trecerea inspectorilor guvernamentali într-un aşa-numit „corp de rezervă”. 

Fostul prefect de Timiş Ovidiu Drăgănescu, detaşat inspector guvernamental la Baia Mare, crede că această decizie trebuia luată mai demult.

„Acest lucru trebuia făcut mult mai demult. Mai exact, în momentul în care s-a hotărât să nu se respecte litera şi spiritul legii de organizare a Corpului Înalţilor Funcţionari Publici. Spun acest lucru deoarece această mască purtată timp de doi ani de către noi, prin care legal eram în continuare înalţi funcţionari publici, dar practic nu îndeplineam nicio atribuţie prevăzută de lege pentru o asemenea calitate administrativă, era mai cinstit să se spună clar, la revedere, şi cel mai important lucru nu am fi cheltuit bani dintr-un buget ultra-diminuat. Bani care s-au dovedit inutili deoarece, până la urmă, tot se desfiinţează corpul… Noi am fost trambalaţi prin toate colţurile ţării din ambiţia Guvernului de a demonstra că respectă un angajament în faţa UE”, a declarat Drăgănescu.

El a afirmat că pe lângă salariul de inspector guvernamental, similar celui de prefect, Guvernul le deconta acestora două deplasări lunare către localitatea de origine, cazarea în localitatea în care munceau şi o deplasare lunară la Bucureşti, unde îşi făceau deconturile. Lucru total ilogic, crede fostul prefect, şi care ar fi putut fi evitat foarte uşor dacă guvernanţii le-ar fi permis înalţilor funcţionari publici să lucreze în localitatea de domiciliu. Mulţi dintre inspectorii guvernamentali au preferat să-şi păstreze această funcţie deoarece dacă şi-ar fi dat demisia ar fi existat posibilitatea ca Guvernul să le ceară să ramburseze banii cheltuiţi pentru formarea lor profesională.

Drăgănescu a mai spus că el se afla în subordinea Ministerului Transporturilor, la Baia Mare, unde principala sa atribuţie era inventarierea gropilor de pe două drumuri naţionale. „Eu am primit Ministerul Transporturilor cu celebrele atribuţii de a măsura şi a număra gropile. Lungime, lăţime, adâcime, poziţie kilometrică a fiecărei gropi pe două drumuri naţionale în lungime totală de 180 de km. Evident nu a numărat nimeni pentru că lucrurile astea nu erau cerute prin fişa postului”, susţine fostul prefect de Timiş.

El a afirmat că va aştepta acum să apară decizia Guvernului şi abia apoi se va decide dacă va rămâne în Corpul de rezervă al înalţilor funcţionari publici sau va face altceva, Drăgănescu neexcluzând posibilitatea de a reveni în politică.

B.A.M.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor