Fostul director al CNADNR, Mircea Pop, denuntat la Parchet intr-un dosar ce vizeaza autostrada Arad-Timisoara-Lugoj

1Comentariu
Fostul director al CNADNR, Mircea Pop, denuntat la Parchet intr-un dosar ce vizeaza autostrada Arad-Timisoara-Lugoj
© TION: Fostul director al CNADNR, Mircea Pop, denuntat la Parchet intr-un dosar ce vizeaza autostrada Arad-Timisoara-Lugoj (foto: Mediafax)
Fostul director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Mircea Pop, este suspectat că s-a aflat în conflict de interese pe perioada ocupării funcției. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca într-un caz ce vizează autostrada Arad-Timișoara-Lugoj. Mai exact, ANI suspectează că Pop a atribuit un contract de consultanță unei firme la care a deținut calitatea de acționar majoritar.

Fostul director al CNADNR este acuzat de către Agenția Națională de Integritate că a atribuit un contract de consultanță pentru autostrada Arad-Timișoara-Lugoj către o firmă la care a fost acționar majoritar, în anul 2012.

“În exercitarea atribuţiilor de serviciu, Mircea Pop a semnat Actul adiţional nr. 10/31.01.2013 având ca obiect <extinderea cu 29 luni a contractului de consultanţă pentru furnizarea serviciilor de proiectare şi supervizare a lucrărilor de construcţie a autostrăzii Arad-Timişoara-Lugoj şi a Variantei de ocolire Arad>. De asemenea, actul adiţional semnat de acesta a vizat suplimentarea activităţii personalului Consultantului precum şi suplimentarea valorii contractului cu suma de 1.956.182,65 Eur, fără TVA (de la 10.227.694 Eur, fără TVA la 12.183.876,65 Eur, fără TVA), în condiţiile în care S.C. DP Consult S.A. (societate comercială în cadrul căreia Mircea Pop a deţinut calitatea de acţionar majoritar), avea calitatea de subconsultant pentru Autostrada Arad-Timişoara şi Varianta de ocolire Arad”, transmite Agenţia Naţională de Integritate, potrivit Mediafax .

Potrivit inspectorilor ANI, în perioada 25 martie 2011-14 iunie 2012, Mircea Pop a fost acționar majoritar al firmei S.C. DP Consult S.A., el obținând în anul 2012 venituri din dividende de la această societate, în valoare de 1.343.222 lei.

“Deşi la data de 14 iunie 2012 a cesionat acţiunile pe care le deţinea la S.C. DP Consult S.A., în perioada deţinerii funcţiei de director general în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, acesta avea obligaţia de a nu participa la luarea unei decizii care să producă direct sau indirect un folos patrimonial pentru S.C. DP Consult S.A”, mai transmite ANI, potrivit Mediafax.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor