Focar de infectie in Iosefin: timisorenii se plang de romi, de galagie si mizerie

De Roxana Deaconescu
19Comentarii
Focar de infectie in Iosefin: timisorenii se plang de romi, de galagie si mizerie
Timișorenii din zona Iosefin acuză un adevărat focar de infecție într-un apartament al primăriei. Un cititor tion.ro a scris încă de acum un an municipalității, în speranța că cineva îi va da un răspuns, însă nu s-a întâmplat nimic.

Omul susține că administrează o societate cu sediul pe Bd. Regele Carol I. Chiar vizavi de clădirea în care are sediul firma acestuia locuiesc mai mulți romi care fac gălăgie și mizerie. Acesta spune că a scris și Poliției Locale, însă nu a reușit să rezolve nimic.

„Vă rugăm să ne sprijiniți în rezolvarea sesizării adresată Primăriei Timișoara în data de 22 iulie 2015, la care nu am primit răspuns. Am revenit la primărie în 6 iunie 2016, în speranța că se va lua o măsură în asanarea focarului de infecție de pe strada noastră, cât și în situația imobilului de pe Bd. Regele Carol I nr. 23. Societatea noastră are în proprietate un imobil pe Bd. Regele Carol I, unde, la parter, funcționează o alimentară. Peste drum de imobil, într-o clădire la etaj, locuiesc mai mulți romi care după ce se înserează trec strada și se așază pe parapetul ferestrelor, consumând semințe, bere, sucuri, cafea etc. Ambalajele rezultate le aruncă pe jos, ca să nu mai amintesc de cojile de semințe. Paznicul imobilului le-a atras de nenumărate ori atenția, dar nu le pasă. Ba mai mult, îl înjură și îl amenință. Au mers până acolo că în data de 20 iulie 2015, în jurul orei 3 noaptea, au parcat un autoturism pe trotuar și au dat muzica la maximum, dansând în stradă. Scena nu este singulară. L-am întrebat pe paznic dacă în ultimul timp a văzut în zonă vreo patrulă de poliție, noaptea, dar răspunsul a fost negativ. Lângă imobil este o stație de tramvai, unde mișună tot felul de indivizi colorați, și nu numai, care îi fură pe călători fără să-i urmărească cineva, ei operează la vedere și nimeni nu are curajul să protesteze”, susține cititorul nostru, în scrisoarea trimisă în 22 iulie 2015 către primarul Nicolae Robu.

focar de infectie iosefin (2)

Administratorul firmei s-a plâns și Poliției Locale, dar răspunsul oamenilor legii a fost că ei nu mai patrulează prin zonă după ora 15.

„Am sunat și la Poliția Locală, în 20 iulie 2015, la ora 21.49, și i-am anunțat despre situația din zonă. Polițistul mi-a spus că după ora 15 ei nu mai au colegi în zonă și să anunț Secția 3 Poliție, ceea ce am și făcut. Dispecerul de la Secția 3 Poliție mi-a transmis că responsabilitatea o are Poliția Locală, dar că va trimite un echipaj, însă nu s-a întâmplat acest lucru. Cred că patrulele de Poliție, de orice fel, i-ar descuraja pe romi, poate chiar ar contribui și la asanarea zonei. Întrebare: oare toți țiganii care intră și ies din acel imobil locuiesc cu forme legale, poate cineva să verifice și să ia măsuri? Într-o clădire de la Bd. Iuliu Maniu nr. 40, vecină cu imobilul societății noastre, Primăria Timișoara are un SAD, la parter, cu vedere din Bd. Regele Carol I. Starea acestuia este deplorabilă, sunt geamuri sparte, grilajul de la ușă este furat, iar în interior este ca afară. Spațiul are la subsol o aerisire ce pornește din trotuar, al cărei grătar a fost furat. Prin acel gol se aruncă tot felul de resturi în subsol, de unde se degajă un miros înfiorător, spațiul fiind noaptea «gazdă» pentru boschetari. Poliția Locală nu vă sesizează aceste aspecte? Nu pentru aceasta îi plătim? Sesizarea a fost trimisă și Poliției Locale, dar și Secției 3 Poliție”, mai spune omul. Mai mult, acesta a trimis și câteva imagini cu mizeria de la adresa menționată.

Nu s-a întâmplat însă nimic! Cititorul tion.ro susține că nu a primit niciun răspuns de la Primăria Timișoara sau de la Poliție. Aproape un an mai târziu, în 6 iunie 2016, omul a mai trimis o sesizare primăriei, tot în atenția edilului-șef.

„Situația nu s-a îmbunătățit după ce v-am adus la cunoștință unele aspecte de la Bd. Regele Carol I nr. 36, privind locatarii imobilului de la nr. 23, unde locuiesc mulți țigani, mai bine spus intră și ies din clădire, că forme legale nu cred că au toți. Sau nu au nevoie? Nu credeți că trebuia să primesc un răspuns după efectuarea verificărilor ce se impuneau? În ceea ce privește starea spațiului din clădirea de la nr. 40, cea din continuarea imobilului de la nr. 36, aceasta s-a agravat. Din interior se degajă un miros insuportabil și grămezile de gunoaie se măresc în fiecare zi, stația de tramvai este în apropiere. Cine salubrizează spațiul și cine poate să-i oblige pe proprietari să-l întrețină, pentru că se pare că este spațiul primăriei?! Primăria nu are nicio responsabilitate?”, ne-a mai scris cititorul nostru, proprietarul firmei cu sediu pe Bd. Regele Carol.

Am luat legătura cu reprezentanții Primăriei Timișoara, care au cerut o ședință de urgență și au trimis oameni să igienizeze imobilul de pe Iuliu Maniu nr. 40. Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, apartamentul de acolo aparține într-adevăr primăriei, dar nu în întregime.

„Am dispus igienizarea la Iuliu Maniu 40 și verificări la Regele Carol nr. 23, unde într-un apartament cotă parte s-au mutat abuziv unele persoane. Este un apartament mixt ca proprietate, cotă parte primăria și un privat. Se sesizează instanța pentru evacuarea acestora”, ne-a explicat viceprimarul Timișoarei.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor