Fluturele negru a batut din aripi deasupra Timisoarei

Fluturele negru a batut din aripi deasupra Timisoarei
„Am vrut să văd cum e să înşiri cuvintele pe marginea unei imagini. Am făcut un lucru teluric pornind de la un lucru divin”. Aşa a sunat mărturisirea făcută joi seara de către scriitorul Radu Paraschivescu, care şi-a lansat la Timişoara, în Banatul natal, romanul „Fluturele negru”, apărut la Editura Humanitas.

Petrecut între filele… Cărţii cu nisip, evenimentul a avut loc, până la urmă, nu în librărie, ci lângă ea, într-un spaţiu de club şi neconvenţional, şi arhiplin, iar întâlnirea cu volumul şi autorul lui, năşită cu inspiraţie şi umor de către Adriana Babeţi şi Robert Şerban, a fost la fel de vie precum conţinutul poveştii. Despre acest din urmă conţinut, născut în urma unei vizite pe care prozatorul a întreprins-o la Roma, am aflat mai multe chiar de la el. Întâlnirea cu trei tablouri semnate de Caravaggio, la biserica San Luigi dei Francesi, a fost punctul de pornire al unei aventuri literare ce l-a lansat pe scriitor pe urmele lui Michelangelo Merisi, „brigand, afemeiat, scandalagiu, fugit, exilat, homosexual, pictor de geniu”.

„Fluturele negru îl transformă în personaj ca să-i descopere resorturile. E felul meu de a muţumi pentru o dublă întâlnire providenţială, cu un oraş, Roma, şi un mare artist”, a explicat Paraschivescu.

Codrina Diana Tomov0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor