Fluierasii pastreaza zestrea Chisodei

Fluierasii o prezenta deloc de neglijat pe scena oricarui festival sau concurs
Fluierasii o prezenta deloc de neglijat pe scena oricarui festival sau concurs
Deşi s-a născut doar în urmă cu aproximativ trei ani, Ansamblul de fluieraşi de la Chişoda se află prezent la toate marile confruntări artistice de pe scenele girocene ori din judeţ şi chiar pe cele din străinătate.

La cea de-a V-a ediţie a Festivalului-concurs “Lada cu zestre” acest grup înzestrat de copii a fost o prezenţă remarcabilă. Atât ca grup, cât şi ca solişti, ei au smuls ropote de aplauze de la spectatorii prezenţi la festivitate. Tânărul ansamblu se află sub “aripa”, grija şi îndrumarea marelui instrumentist profesor Aurel Dorin Cuibariu. Dacă ansamblul, la început, era alcătuit din peste 40 de copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, astăzi este mai mic, maestrul bazându-se doar pe 12 fluieraşi, din care doar opt pot urca la orice oră pe scenă, iar din aceşti opt fluieraşi patru-cinci sunt solişti. După cum ne spune maestrul Aurel Dorin Cuibariu, aceşti copii, de câte ori au urcat pe scenă, nu au putut să se claseze decât pe locul întâi. Şi de această dată au trecut cu brio testul de pe scena de la Iecea Mică, urmând să se întâlnească în marea finală din toamnă, care va avea loc la Timişoara. Tinerii de sub bagheta maestrului Cuibariu sunt în majoritate chişozeni, iar dacă la început au cântat doar pe o voce, astăzi fluieraşii cântă lejer pe două voci, unii fiind solişti cât se poate de iscusiţi. Important este că toţi cântă pe note, iar o bună parte urmează cursuri la Liceul de Muzică «Ion Vidu»din Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !