Fiti atenti la neatentia copiilor!

1Comentariu
Fiti atenti la neatentia copiilor!
Lipsa de concentrare, hiperactivitatea şi uneori impulsivitatea sunt simptome la care orice părinte trebuie să fie atent dacă le recunoaşte la copilul său pentru că poate fi vorba despre ADHD, o afecţiune tratată de medici în colaborare cu familia pacientului.

Despre ce este tulburarea de atenţie şi despre proiectul „Învaţă să înţelegi copilul cu ADHD” s-a vorbit miercuri la Timişoara. „Proiectul este finanţat de către Open Society Institute Mental Health Initiative, Clubul Rotary Timişoara Cetate, Clubul Rotaract Timişoara Cetate şi SC Gauss SRL şi urmăreşte formarea a 30 de specialişti din Timiş, Caraş şi Bihor în munca cu copiii, părinţii şi cadrele didactice, pentru a creşte gradul de incluziune socială şi educaţională a copiilor care prezintă tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie”, a precizat psih. Letiţia Baba, manager de proiect. Proiectul, care se va derula pe o perioadă de doi ani, reprezintă o continuare a acţiunilor care vin în sprijinul copiilor cu dizabilităţi iniţiate de Fundaţia de Abilitare Speranţa, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş. Psih. Letiţia Baba a mai precizat că cei 30 de specialişti din cele trei judeţe din vestul ţării vor fi instruiţi de profesionişti din Statele Unite, unde se înregistrează cele mai bune rezultate în munca cu copiii cu ADHD. Selectarea celor 30 de specialişti români care vor fi instruiţi se va face din rândul medicilor şi psihologilor şi va ţine cont de experienţa acestora în munca alături de aceşti copii.

Delia S. Barbu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor