Firmele timişene, clasificate într-un top al crizei

Firmele timişene, clasificate într-un top al crizei
Problemele economice au afectat clasamentul celor mai bune firme din Timiş. Camera de Comerţ Timişoara va prezenta, joi seara, de la ora 19, la Centrul Regional de Afaceri, Topul Judeţean Firmelor, clasamentul celor mai bune firme după activitatea desfăşurată în anul 2008.

Chiar dacă oficial criza economică a avut cel mai mare impact doar în cursul acestui an, situaţia financiară dificilă a afectat activitatea societăţilor comerciale încă de anul trecut. Pentru a se vedea cât de mult a însemnat pentru mediul de afaceri evoluţia economiei timişene, să spunem că mai mult de 40 de întreprinderi care conform situaţiilor financiare aferente anului trecut îndeplineau criteriile pentru a fi cuantificate în cadrul Topului au fost excluse din clasament din cauză că în acest an şi-au încetat activitatea. „Nu puteam să acordăm premii unor firme care între timp şi-au încetat activitatea. Acestea aveau rezultate bune, dar nu au reuşit să treacă de criză”, a arătat preşedintele Camerei de Comerţ, Georgică Cornu.

Totodată, cinci dintre firmele care vor fi premiate în cadrul ceremoniei de la Centrul Regional de Afaceri se află în acest moment în procedură de insolvenţă, adică au depus un plan de redresare a activităţii. În acest an, criteriile de clasificare în Topul Judeţean al Firmelor Timiş au permis includerea societăţilor care anul trecut au avut datorii la stat. „Nu puteam să nu acceptăm acest criteriu la nivel judeţean. Este parte a metodologiei topului naţional, se aplică în fiecare judeţ. În cazul în care nu am fi acceptat aceste firme, puteam ajunge în situaţia în care o firmă aflată pe primul loc în Timiş să fie la nivel naţional sub o societate din alt judeţ care avea datorii la buget”, spune Menuţa Iovescu, director general al CCIAT.

În final, un număr de 12.165 de societăţi au avut bilanţurile contabile incluse în programul electronic care a desemnat câştigătorii ediţiei 2008 a Topului firmelor. Un număr de 475 au ocupat în final unul dintre primele trei locuri ale clasamentului. Competitorii au fost împărţiţi pe şase domenii de activitate (Cercetare -Dezvoltare şi High Tech; Industrie; Agricultură, Pescuit şi Piscicultură; Construcţii; Servicii; respectiv Comerţ, Export, Turism) şi cinci clase de mărime (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari, întreprinderi foarte mari. Un număr de 44 de firme vor primi Distincţia de Excelenţă, acordată celor care în ultimii trei ani au ocupat un loc pe podium, iar 47 de societăţi au primit Trofeul de Excelenţă, acordat celor care s-au aflat pe podium în ultimii cinci ani.

Inform Media, pe locul întâi

Societatea Inform Media, care deţine publicaţia Timiş Expres şi portalul tion.ro, a ocupat locul întâi în cadrul Topului Judeţean al Firmelor. Inform Media a obţinut primul loc pe podium la domeniul de activitate Servicii Generale şi Întreprinderi mari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor