Firmele din Timisoara au aflat care este noul regulament european din domeniul protectiei datelor personale

De Marcel Hoster
1Comentariu
Firmele din Timisoara au aflat care este noul regulament european din domeniul protectiei datelor personale
© Tion: Firmele din Timisoara au aflat care este noul regulament european din domeniul protectiei datelor personale
Luna martie a anului viitor va aduce intrarea în vigoare în toată Uniunea Europeană a unui nou regulament de protecție a datelor personale. Extrem de sever, acesta va ridica numeroase probleme la intrarea în vigoare, firmele timișorene fiind informate vineri, la sediul CCIAT, despre noul regulament.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, împreună cu Camera de Comerț Britanico-Română (BRCC) au organizat vineri, la Timișoara un seminar menit să ducă la prezentarea noului Regulament de Protecție a Datelor cu Caracter Personal (GDPR), care va fi aplicat obligatoriu din 28 mai 2018. Companiile din toată lumea care stochează și procesează date despre cetățenii U.E. vor fi nevoite să se conformeze GDPR. Amenzile posibile pentru non-conformare pot ajunge de la 2 – 4% din cifra de afaceri globală până la 20 milioane de euro, în funcție de suma care este mai mare.

„Este un eveniment foarte important și anume se pune în dezbatere un regulament al Uniunii Europene, care prevede modalitățile în care se realizează protecția datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice, cât și ale persoanelor juridice. Avem prezenți la acest eveniment reprezentanți de seamă ai unor societăți comerciale din București care se ocupă cu aceste probleme, iar evenimentul este organizat împreună cu Camera Bilaterală Marea Britanie – România. Cunoașterea acestui regulament de către toate persoanele fizice și juridice este foarte importantă pentru că începând din 28 mai anul viitor intră în funcțiune acest regulament al UE pe care toți trebuie să-l respectăm. Problema în țara noastră e faptul că încă nu avem o legislație completă pe această temă, dar obligația țării noastre este să se supună acestui regulament”, a declarat Emil Mateescu, consilier al președintelui CCIAT.

Firmele vor avea destule dificultăți atunci când vor fi nevoite să aplice noul regulament.

„Firmele nu sunt încă pregătite pentru acest regulament și este mult drum de făcut și mai avem doar șase luni până la implementare. Noi suntem pregătiți să ajutăm firmele din România și mai ales cele din Timiș și Timișoara. Penalizările sunt de la 20 de milioane de euro până la 4% din cifra globală a unei companii. Compania noastră încearcă să ajute firmele să înțeleagă importanța și aplicarea acestui regulament, pentru că mai apoi vor fi controale mai ales la firmele mari și multinaționale care procesează datele personale direct”, a declarat, în cadrul evenimentului, Mamas Koutsoyiannis, reprezentant al unei societăți de specialitate.

Inclusiv codurile numerice personale ale angajaților vor trebui protejate în conformitate cu noul regulament. Iar societățile vor trebui să depună eforturi pentru a rezolva problema siguranței acestor date.

„Suntem extrem de interesați de acest subiect, dat fiind că anul viitor nu vom mai avea păsuiri din partea Comisiei Europene, iar legea din aprilie 2018 intră în vigoare. Cred că nu există coleg să nu aibă de a face cu datele personale a oamenilor cu care lucrează, noi avem și CNP-urile angajaților și copiile după buletin, dar mai mult de atât credem că va fi un mare val de angajări deoarece acești ofițeri de informații care trebuie să fie în firmele mari se aseamănă cu acel responsabil de protecția muncii care la început noi românii l-am mai neglijat, dar în cele din urmă amenzile foarte mari și amenzile care s-au întâmplat au făcut să nu neglijăm acest subiect. Sunt convins că și protecția datelor personale va fi un subiect foarte important”, a declarat și Flaviu Pop, reprezentant al unei companii de curierat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor