Firmele din Timis lipsesc din topul Technology FAST 50

De Marcel Hoster
Firmele din Timis lipsesc din topul Technology FAST 50
Firmele din Timis lipsesc din topul Technology FAST 50
Nicio firmă timişoreană care activează în domeniul tehnologiei informaţiei nu este prezentă în Deloitte Europa Centrală Technology FAST 50, unul dintre cele mai apreciate topuri regionale în acest domeniu. Un număr de şase firme româneşti au fost incluse în clasamentul final, dar niciuna nu este din vestul României.

Să fie mitul Timişoarei ca şi producător de soft unul greşit? Într-adevăr nici una dintre firmele locale de specialitate nu a fost clasificată în acest top, dar majoritatea softiştilor locali sunt angajaţi în cadrul unor firme mari cu activitate în domeniu. În anii precedenţi o serie de companii locale au fost totuşi clasificate.

Pentru al doilea an consecutiv, compania de servicii turistice online Vola.ro s-a plasat pe locul 1, cu o rată record de creștere a veniturilor (17.323%, calculată ca medie pe ultimii cinci ani), în timp ce TeamNet International debutează în categoria dedicată companiilor de dimensiuni mari (Big 5), ceea ce reprezintă o premieră pentru industria locală de tehnologie. Aflat la a 13-a ediție, Deloitte Europa Centrală Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, în baza ratei de creștere a veniturilor din ultimii cinci ani (2007-2011). De asemenea, companiile trebuie să dețină proprietate intelectuală care contribuie semnificativ la veniturile operaționale; sau să dedice o parte substanțială din venituri pentru cercetare și dezvoltare de tehnologie.

În definiția Fast 50, companiile candidate trebuie să fi raportat venituri anuale de cel puțin 50.000 de euro pe an în ultimii cinci ani, să aibă sediul în Europa Centrală, să fie controlate de antreprenori locali și să activeze pe piață de cel puțin cinci ani.

Pe lângă categoria principală, Deloitte recompensează și companiile de tehnologie care se afirmă rapid – categoria Rising Stars, pentru firme ce nu îndeplinesc criteriul activității de minimum cinci ani și care raportează venituri anuale mai mici. Începând cu ediția din 2010, o nouă categorie a fost introdusă – Big 5, pentru companii mari (cu cifre de afaceri de peste 25 de milioane de euro) care înregistrează în continuare creșteri importante, dar care nu pot concura cu ratele de creștere ale companiilor din pozițiile de top ale Fast 50.

Lista finalistelor din România din acest an este formată din: Vola.ro S.R.L. (locul 1, din București, cu o creștere de 17.323% a veniturilor în perioada 2007-2011), SmartTel S.A. (locul 14, București, +894%), TeamNet International S.A. (locul 16, București, +870%), Crys Computers S.R.L. (locul 25, București, +597%), Accesa (locul 28, Cluj-Napoca, +501%) și Ingenio Software S.R.L. (locul 43, București, +264%).

În ceea ce priveşte concluziile trase din Deloitte Central Europe Technology FAST 50, creșterea medie a companiilor din clasament a scăzut ușor anul acesta la 1.026%, față de 1.068% în 2011; Opt țări sunt reprezentate în clasament: Estonia, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, România, Serbia și Slovacia; Polonia are cea mai bună reprezentare, cu 27 de companii, fiind urmată de Ungaria (8) și România (6); 23 companii au intrat în clasament pentru prima dată, față de 19, anul trecut; Companiile dezvoltatoare de soluții software domină topul (27 companii), fiind urmate de Internet (17). Firmele cu activități pe Internet au cea mai mare prezență în celelalte două categorii ale clasamentului  – Rising Stars (4 din 10) și Big 5 (3 din 5).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor