Firmele care se vor ocupa de deszapezire pe drumurile judetene din Timis. Se va actiona pe 1.167 de kilometri

De Adrian Panduru
2Comentarii
Firmele care se vor ocupa de deszapezire pe drumurile judetene din Timis. Se va actiona pe 1.167 de kilometri
© Tion: Firmele care se vor ocupa de deszapezire pe drumurile judetene din Timis
Fulgii de zăpadă vor cădea peste județul Timiș în ore sau zile. Până atunci, însă, Consiliul Județean Timiș a desemnat firmele care se vor ocupa cu deszăpezirea drumurilor județene. Se va acționa pe 1.167 kilometri de drumuri județene.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au desemnat firmele care se vor ocupa de prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor județene. Firmele vor acționa pe 1.167 de kilometri de drumuri județene. Pentru atribuirea contractelor a fost organizată licitație deschisă, online, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar acolo unde s-au făcut contestații s-a trecut la negociere directă.

„În acest an au expirat contractele anterioare pe care Consiliul Județean Timiș le-a avut cu diferite firme pentru activitatea de deszăpezire. Am demarat încă din această vară întreaga procedură necesară pentru încheierea unui nou-acord cadru 2017-2021 și am respectat toate termenele legale necesare pentru desemnarea, prin licitație publică, a firmelor care se vor ocupa de deszăpezirea a peste 1.167 de km de drumuri județene.”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Unele firme au fost desemnate prin licitație, iar altele prin negociere directă, deoarece la patru dintre licitații au fost depuse contestații, iar timpul era scurt, susțin autoritățile, pentru organizarea unor noi licitații.

„Deoarece pentru patru zone au fost depuse contestații la licitații, iar soluționarea acestora poate însemna o perioadă foarte lungă de timp, am decis să organizăm negociere directă cu toate firmele care au participat la licitație și care au îndeplinit criteriile tehnice cerute de noi prin caietul de sarcini. Negocierea s-a încheiat și avem semnate contracte și pentru zonele I, II, III și IV. Este vorba de contracte care încetează în momentul în care sunt soluționate contestațiile la licitații. Durata maximă a acestor contracte este de patru luni. Consider că suntem în grafic, în condițiile în care astăzi avem finalizată întreaga procedură și avem contracte încheiate”, a mai spus Călin Dobra.

A fost organizată licitație pentru următoarele zone:

· Zona I (zona de vest – Sânnicolau Mare – 158, 2 km)
· Zona II (zona de nord – Timișoara-Pișchia – 166 km)
· Zona III (zona de sud – Deta – 236,5 km)
· Zona IV (zona de sud-est – Buziaș – 151, 5 km)
· Zona V (zona de nord-est – Bethausen – 170, 1 km)
· Zona VI (zona de est – Făget-Fârdea – 285, 4 km)

Câștigătorii?

În urma finalizării procedurii de licitație deschisă au fost încheiate, pentru zona V, cu SC COMPACT PRODUCT SRL, un acord-cadru, cu durata de 4 ani și un contract subsecvent pentru perioada 20 noiembrie 2017 – 15 martie 2018, cu valoarea de 1.108.565,18 lei.

În cazul zonei VI (Făget-Fârdea), câștigătoare a licitației a fost declarată firma TECHNOCER SRL, urmând ca, respectând toate cerințele legale, în 28 noiembrie, să fie încheiat atât acordul-cadru, cât și contractul pentru perioada iernii 2017-2018, a cărui valoare este de 2.029.417,17 lei.

Pe celelalte patru zone se vor ocupa de deszăpezire și combaterea poleiului de pe drumurile județene Asocierea SC ELF ROAD SRL și SC INTECO HOLDING SRL (zona I; valoarea contractului este 1.190.416,49 lei), Asocierea SC ELDICLAU SRL și SC HOMESTRADE SRL (zona II; valoarea contractului este 1.272.092,40 lei), SC AXELA CONSTRUCȚII SRL (zona III; valoarea contractului este 1.565.914,34 lei) și SC MNG TRANS SRL (zona IV; valoarea contractului este 1.387.360,75 lei).2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor