Firmele, amendate de ITM

Firmele, amendate de ITM
TIMIŞOARA – Mai multe firme din Timiş au fost amendate pentru cã nu respectã legile privind sãnãtatea în muncã. Inspectoratul Teritorial de Muncã Timiş urmãreşte respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea şi sãnãtatea în muncã şi protecţia salariaţilor care lucreazã în condiţii de muncã deosebite.

Au fost efectuate 125 de controale, s-au constatat cinci accidente de muncã din care cu incapacitate temporarã de muncã au fost identificate concio persoane şi au fost aplicate 39 de sancţiuni în valoare de 122.000 lei.
În controalele efectuate de inspectorii de muncã s-au constatat urmãtorele neconformitãţi:
Comitetul de Securitate şi Sãnãtate în Muncã nu este constituit şi nu funcţioneazã în conformitate cu prevederile Legii 319/2006, angajatorii nu sunt în posesia evaluãrilor de risc de accidente şi îmbolnãvire profesionalã nu se efectueazã controlul medical de specialitate, de medicina muncii nu existã întocmite tematici privind efectuarea instructajului de S.S.M. pentru cele trei faze ale instruirii.

Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor