Finantele sunt din nou victima atacurilor de tip phishing

Finantele sunt din nou victima atacurilor de tip phishing
Un nou atac de tip phishing afectează activitatea Direcţiilor de Finanţe. Mai multe persoane au fost vizate de o serie e-mail-uri prin care li se cerea să completeze un formular cu date personale pentru a primi înapoi o parte din impozitele datorate.

Direcţia de Finanţe Timiş şi administraţiile fiscale teritoriale din subordinea sa au fost deja chestionate de contribuabili în legătură cu mail-urile primite! Desigur, statul nu poate fi darnic pe degeaba, reprezentanţii Finanţelor îi atenţionează pe cei vizaţi de „scrisorile” electronice să nu dea curs acestor e-mail-uri şi să nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor cărora le sunt adresate. În acelaşi timp, pe adresa contribuabililor persoane fizice au fost transmise deciziile anuale de impunere pentru anul 2009, precum şi înştiinţările de compensare şi de restituire aferente acestora. Foarte important, actele administrative fiscale emise prin intermediul mijloacelor informatice, în procesul de administrare a impozitului pe venit şi de gestiune a declaraţiilor fiscale sunt valabile fără semnătură si stampila organului emitent. Aceste înştiinţări sunt transmise în scris, poartă antetul instituţiei, au număr şi dată certe de înregistrare, sunt adresate nominal, conţinând adresa exactă a contribuabilului, precum şi CNP-ul. În plus, expedierea este făcuta prin serviciile Poştei Române şi nu pe e-mail, am aflat de la Mircea Călin, şeful Finanţelor timişene

Din primele informaţii, noile atacuri de tip phishing au  început în 5 octombrie. Unor instituţii şi societăţi comerciale le-au fost transmise din partea „M.F.P. – Biroul de plati pentru persoane fizice”, e-mail-uri  prin care erau anunţaţi  despre faptul ca au de primit o rambursare de impozit, scop în care li se solicită completarea unui formular conţinând date personale, privitoare la contul bancar, card bancar etc. În cursul zilei de joi, s-au primit numeroase sesizări telefonice, din partea unor instituţii, societăţi comerciale si persoane fizice, despre existenţa unor e-mail-uri cu un astfel de conţinut. Precizam ca domeniul de web al M.F.P. este www.mfinante.gov.ro. În cadrul Ministerului nu  există structuri cu numele „Biroul de plăţi pentru persoane fizice” menţionat în e-mail!

M.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !