Finantele din Timis asteapta 100.000 de declaratii de la contribuabili

De M. Hoster
Finantele din Timis asteapta 100.000 de declaratii de la contribuabili
Pe 16 mai va fi data limită până la care contribuabilii vor putea să-şi depună declaraţiile referitoare la impunerea venitului global, pentru activităţile aferente anului 2010. Principalul formular ce trebuie depus este cel cu codul 200. În acest an, documentul este modificat faţă de varianta din 2010. Formularul poate fi preluat fie de la sediile Finanţelor, fie de pe pagina de internet a ANAF (www.anaf.ro), cu tot cu explicaţiile necesare .

“Le recomandăm contribuabililor să-şi depună din timp aceste declaraţii, nu să vină în ultima zi, aşa cum se întâmplă de multe ori”, ne-a declarat Bogdan Arturov, din cadrul Serviciului Registru Contribuabili, Declaraţii Fiscale Persoane Fizice. “De asemenea, recomandăm depunerea documentelor aferente veniturilor din 2010, prin intermediul poştei, prin scrisoare recomandată”, ne-a mai declarat reprezentantul Finantelor timişene.

Alături de formular, contribuabilul var trebui să ataşeze şi adeverinţele referitoare la fiecare venit. “Cei care depun declaraţia 200 trebuie să completeze corect, la toate rubricile, formularul. Am avut cazuri în care scriau numai codul numeric personal şi trimiteau aşa documentele. Noi trebuie să luăm la mână toate aceste hârtii, nu pot fi scanate”, a mai menţionat Artanov. Anul trecut, la sediul Direcţiei de Finante Timiş erau aşteptate în jur de 35.000 de declaraţii fiscale şi în final au depus aproximativ 26.000. Pentru o parte dintre aceştia au fost emise somaţii.

Pentru acest an, estimările inspectorilor fiscali se îndreaptă către 40.000 – 41.000 de declaraţii pe venit, formularul 200, respectiv la aproape 60.000 de declaraţii pentru formularul 230, cel prin care se poate dona 2% din impozitul pe venit către ONG.

Pentru 2010, cei care au închiriat bunuri trebuie să depună declaraţie pe venit doar dacă au semnat contractele în valută, nu şi cei cu înţelegerile parafate în lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor