Filarmonica Banatul va concerta pe tancuri, in salina, pe apa si in cetati

2Comentarii
Filarmonica Banatul va concerta pe tancuri, in salina, pe apa si in cetati
Pe tancuri, în salină, pe apă şi în cetăţi. Acestea sunt doar câteva dintre cadrele inedite în care Filarmonica Banatul se pregăteşte să susţină concerte în acest an, sub oblăduirea ministrului Elena Udrea.

„În cadrul proiectului de turism cultural pe care i l-am propus doamnei ministru Elena Udrea, care şi-a exprimat cu entuziasm disponibilitatea de a-l susţine, am identificat împreună cu Ministerul Turismului 9 locaţii inedite, extrem de spectaculoase, din patru judeţe, Timiş, Caraş Severin, Alba şi Hunedoara, pentru concerte. Acestora li se adaugă alte spaţii aparte, găsite de noi, inclusiv în Banatul sârbesc şi în Ungaria, unde pregătim evenimente muzicale de mare impact la public. Întreg proiectul are un deviz de 900 000 de euro, sper să primim sprijinul financiar pentru el”, a declarat, pentru tion.ro, Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Unul dintre spaţiile vizate este salina de la Turda unde, spune Gârboni, există o splendidă  sală de 300 de locuri, cu un sistem de iluminare plin de farmec. Muzicienii timişoreni se pregătesc să cânte şi pe tancuri, în Arsenal Park din Orăştie, concert care va avea în program compoziţii cu teme războinice şi eroice. 

Itinerariul muzical atipic include Cetatea de la Hunedoara, Castelul Corvineştilor. La fântâna arteziană din centrul Reşiţei, orchestra simfonică timişoreană va susţine un program de „muzica apelor”. Concertul susţinut de Filarmonica Banatul în Timişoara, pe Bega, se va repeta la Zrenjanin, în Serbia.

De când a preluat mandatul de director al Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni i-a obişnuit pe timişoreni cu evenimente organizate în cele mai neobişnuite spaţii. Mii de oameni au asistat la concertele susţinute la Aeroportul din Timişoara, la Pădurea Verde, la Mănăstirea Şag, pe Bega sau pe şantier, în curtea Societăţii Drumuri Municipale. La toate aceste evenimente, accesul publicului a fost liber.

„Dacă vedeţi, acum sala Capitol arhiplină la concertele Filarmonicii Banatul este şi pentru că am dus noi muzica la oameni, în loc să aşteptam doar să vină ei la noi. Oameni care credeau că muzica simfonică e grea, plicticoasă sau elitistă au descoperit la aceste concerte că nu e aşa şi acum vin cu plăcere la concertele noastre”, a mai subliniat Gârboni.

S.P.D.

Foto : Titus Bălan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor