Filarmonica Banatul isi duce publicul in lumea noua

Reactualizat la:
Filarmonica Banatul isi duce publicul in lumea noua
O seară întreagă în fabulosul univers muzical al lui Antonin Dvořak! Asta le propune melomanilor Filarmonica Banatul în concertul pe care maestrul Gheorghe Costin îl va dirija vineri, 19 februarie, de la ora 19. în sala Capitol.

Programul va începe cu Concertul pentru violoncel şi orchestră în si minor, avându-l solist pe violoncelistul ieşean Filip Papa, membru al unuia dintre cele mai apreciate cvartete din lume, Ad Libitum, ansamblu care susţine anual zeci de concerte pe cele mai prestigioase scene de pe întreg mapamondul .

În partea a doua a concertului, orchestra timişoreană va interpreta Simfonia nr. 9 în mi minor op. 95 – Din lumea nouă.

Publicul timişorean primeşte întotdeauna, cu mare bucurie, apariţia pe afişele Filarmonicii Banatul a Simfoniei a IX-a Din lumea nouă de Antonin Dvořák. Pe drept cuvânt, această nestemată a muzicii romantice rezumă şi esenţializeză faptul că Dvořák a fost un mare mediator de tradiţii între o epocă ce apune şi alta care apare, vădind în acelaşi timp o mare autonomie stilistică. Simfonia a IX-a încununează toate simfoniile sale anterioare şi se afirmă ca o mare sinteză între substanţa tematică proprie, concepută în gen popular şi exigenţele ample ale formelor cu dezvoltările lor. Simfonia a fost orchestrată magistral de către Dvořák, structura şi elementele tematice fiind astfel puse în evidenţă în mod strălucit”, notează concertmaestrul Mircea Tătaru în avancronica dedicată evenimentului.

De câteva zile, biletele la evenimentele Filarmonicii Banatul pot fi achiziţionate şi online, preţul lor fiind cuprins între 5 şi 15 lei.

 

S.P.D.

Foto © fotosen.roCitiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor