Festivalul papricaşului, în premieră la Buziaş

4Comentarii
Festivalul papricaşului, în premieră la Buziaş
Se caută un cazan cât mai încăpător cu putinţă. Se ia carne de vită sau de pui, în cantităţi cât mai mari, se adaugă din belşug ceapă, usturoi, ardei, roşii, piper, sare şi multă, foarte multă boia. Toate se pun la fiert, la foc potrivit. Rezultatul? Un papricaş delicios. Şi când se adaugă priceperea unor bucătari iscusiţi, care se întrec în a realiza cea mai gustoasă tocană, vorbim de un concurs în toată regula. La care, din fericire, vor putea asista, duminică, şi timişenii.

La sfârşitul acestei săptămâni, duminică, 16 bucătari se vor întrece, de la ora 10, în oraşul Buziaş din judeţul Timiş, pentru a prepara cel mai delicios papricaş cu putinţă, la prima ediţie a „Festivalului Papricaşului”.

Se vor acorda premii, iar papricaşul fiert în cazane va putea fi degustat de toţi cei care vin să-i încurajeze pe concurenţi. Locul degustării şi al spectacolelor de după este zona cazinoului din parcul staţiunii Buziaş. La competiţia culinară vor participa bucătari din Cenad, Tormac, Sacoşu Turcesc, Buziaş, dar şi doi invitaţi speciali din Ungaria şi Serbia. Din programul artistic al zilei nu vor lipsi spectacolele folclorice sau muzica uşoară. Prima ediţie a festivalului are loc în anul în care Buziaşul sărbătoreşte 190 de ani de atestare documentară, iar organizator al evenimentului este Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, din care fac parte SC Tratament Balnear Buziaş şi primăria localităţii timişene. 



4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor